Kávové zrná

flavia - fotkaflavia, 4. apríla 2013
Kávové zrná
Foto: flavia
30 minút
príprava

Suroviny

3 bal.
50 g
200 g
80 g
5 dl




Postup

  1. 1

    zomlieť kekse (ja som ich rozdrtila), pridať orechy (mleté alebo posekané), pridať maslo, cukor, trocha rumu a niekoľko lyžíc kávy

  2. 2

    z cesta tvarujeme malé guličky, potom každú roztlačíme (koncom varešky, alebo prstom), aby vyzerala ako zrno

  3. 3

    nakoniec potrieme roztopenou čokoládou, prípadne ozdobíme.

Diskusia k receptu

laurisia
@mimka946 - nebudem s Tebou celkom súhlasiť. Robievam tiež z BB pudingu, ale počula som, že tieto z Marína keksov sú údajne tiež dobré. A niektorí ľudia aj tu na Vareche majú voči BB pudingu výhrady.
@Flavia ale ak Ti môžem poradiť radšej dve redšie polevy - druhá až po zaschnutí prvej, ako jedna hustejšia. Budú vypadať hladšie.
mimka946
Nevravim ze marina nieje dobra surovina ale mam to rada ako kombinaciu keks-puding-keks-čokolada ale do kavovych zrn sa to nehodi
tatranocka
Kávové zrná si kupujem kvôli marcipánu s lahodnou kávovou plnkou.Neviem,čo tam robí surový puding (surový škrob).Keď mi v cukrárni tvrdia,že je to marcipán,odhryznem a ak nie je,tak im to vrátim.Je to otras,na všetko majú náhrady.Zákusky do tesca v PP vozia z Prahy !!
anper
To sú kávové zrná ako majú byť. Máš ich super. Ak môžem poradiť, keď si ich našúľaš, nechaj v chlade stuhnúť a potom máčaj do čokolády. Marcipánové-kávové zrná, keď sú kávové, tak načo sú aj marcipánové. S BB pudingom, súhlasim surový škrób. Na porovnanie, grilážky s BB pudingom - škoda surovín a zbytočná práca.
douglas
Na BB pudingu som ako dieťa na SVK vyrastala...teraz čítam, že jeho kvalita sa snížila na surový škrob...neviem, cez 10 rokov som sa k BB pudingu nedostala...je to škoda, je to taká nostalgia z môjho detstva ;).
Kávové zrná máš pekné- @flavia - pretože viem, že ťa stáli čas a prácu ich urobiť.
eraserhead
@Flavia ver tomu že recept ktorý prezentuješ je kvalitnejší a nepochybne aj chutnejší ako ten v linku z prvého komentu, pretože neobsahuje navyše pridanú umelú hmotu ....... (a argument že "su ako z cukrarne" má pre mnoho ľudí nulovú výpovednú hodnotu a mnohokrát je to až výstraha! keď vieme z čoho to tam patlajú)

Aj podľa ostatných tvojich receptov a použitých surovín ideš správnou cestou
radost
@douglas
tu hovoria o surovom BB pudingu-prášku-surový škrob...dostať ho stále kúpiť...uvarený puding-áno-za mojej mladosti bol len ten-nebol zlatý klas,ani nič iné...:-)a tak mi chutil...:-))
afataga
zaujimave, mne sa pacia, len by som ubrala trochu cukru, lebo aj keksy su uz sladene (nie kekse :-))
slavka2012
@mimka946 , mohla by si byt voci Flavii trochu tolerantnejsia, ved si spomen na niektore z tvojich nie prave najvydarenejsich receptov, ktore si tu zverejnila...navyse nie kazdemu chutia cukrarenske vyrobky plne aditiv, mnohi ludia radsej daju prednost rucne robenym, vzhladovo kolacikom z kvalitnych surovin.
slavka2012
Pardon, omylom som vymazala cast vety: daju prednost vzhladovo nedokonalum kolacikom z kvalitnych surovin.
ankabanka
babicka ich robieva na sviatky ale bali no originalneho marcipanu z mandli, nie do tej cukrovoprachovej nahradky a tiez pouziva fajnovy krem. su vyborne.
pre zmenu vyskusame aj tvoje nie tie novocukrarenske co sa doporucuju v linku.
ariela6
ani mne nevyhovuje ten BB puding ako prašok v kavovych zrnach tiež som si uložila taketo s keksami alebo ten s marcipanom ešte neviem ktory vyskušam ale určite nie s BB pudingom ten mi tam nesedi za ten škrob
fialka49
V bode 2 postupujem tak, že zrno kávy naznačím nožom, keď držím v ruke guľku cesta, "narežem" ju nožom a nožom pritlačím ešte "v reze" naľavo a napravo. Priehlbinka potom pôsobí "štíhlejšie".
babygirl
Dnes som ich vyskúšala a sú vynikajúce či sa to niekomu páči alebo nie tento recept mi chutí oveľa viac ako originál keďže marcipan nelubim mimka946 keď si niečo nevyskúšala tak to nekomentuj a neodcudzuj lebo ani netusis že to môže byť omnoho lepšie ako tvoje




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia