Kávové zrná

Kávové zrná
Foto: renka73
renka73Renka73, recept pridal: 7. decembra 2012 8:47Ďalšie jeho recepty

Suroviny

45 ks
porcií

Postup prípravy receptu

1

Náplň: všetko vymiešame a dáme do chladničky stuhnúť na 3/4 hodiny.

2

Marcipán: všetko poriadne vymiešame a vyvaľkáme. Radielkom pokrájame na štvorčeky podľa toho kto, aké veľké zrná chce. Ja som krájala 5x5 cm .Do stredu dávame náplň, zabalíme, vytvarujeme zrnká a namáčame v poleve.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dajanca, 7. decembra 2012 o 09:36
    krásne zrnká... koľko kusov, aspoň približne ti vznikne z tohoto množstva? :-)


  • lusinkab, 7. decembra 2012 o 09:39
    Neskutocne krasne :-) zeby som aj toto urobila?ale aj mna zaujima to iste ako @dajanca kolko z toho vznikne? a este ako dlho vydrzia? dakujem :-)


  • vievak, 7. decembra 2012 o 10:13
    Velmi ma recept zaujal,len nerozumela som-do naplne uvarit puding alebo dat len pud. prášok ?


  • tothka, 7. decembra 2012 o 12:20
    Zabalené v marcipáne sú tie pravé , super.


  • hubarka35, 7. decembra 2012 o 12:28
    asi len práškový puding tam ide-nie varený,kolko výde kusov aj mna zaujíma-tiež chcem zrnká robit-tieto vianoce robím také čo som ešte nerobila....nepiekla....


  • trencanka, 7. decembra 2012 o 12:30
    Ked uz, tak radsej ozajstny marcipan.


  • palokuchki, 7. decembra 2012 o 12:37
    Vsetko co je kavove mam velmi rada. Taketo zrna som este nerobila, velmi sa mi ale pacia. Veru ich asi spravim. Potom ti dam vediet.


  • renka73, 7. decembra 2012 o 14:20
    Dievčatá ja robievam malé zrnká o velkosti 3 cm a mám ich 4O kusov.Vydržali nám najviac do nového roku potom už nebolo ani zrnko :)))


  • renka73, 7. decembra 2012 o 14:21
    @palokuchki ,verím že sa ti podaria potom daj vedieť :)


  • marijanka712, 7. decembra 2012 o 14:54
    velmi pekný receptik asi si ich aj ja urobím teraz nám teké idú a šetríme aj elektriku xixix velmi dobre to vypadá a tá chuť to si viem predstaviť pomerne aj dosť kusov z toho množstva vyšlo.


  • izabella929, 7. decembra 2012 o 15:58
    krásne sú.-)


  • sovka62, 7. decembra 2012 o 16:14
    Mám rada pravý marcipán, ale tento falošný mliečny mi chutí, tuším, ešte viac. Asi preto, že mi pripomína ružičky z torty, ktorá sa kedysi pekávala pri výnimočných príležitostiach a ktoré som si vždy vydrankala, bola to pre mňa veľmi vzácna pochúťka.
    A práve preto mám veľmi rada aj tieto kávové zrná. Už som aj špekulovala ako ich spraviť doma. Teraz mám po starostiach. Spravím rovno z dvoch dávok, nech ich je dosť pre všetkých, ak ich sama zjem asi tretinu :-)))))))))))))))))))))))))))))))


  • 3sandra3, 7. decembra 2012 o 16:17
    sú prekrásne... vďaka za inšpiráciu, zajtra ich robím :-)


  • violetacamorova, 7. decembra 2012 o 17:51
    Krasne, chutne take som este ani nevidela.


  • havino, 7. decembra 2012 o 20:07
    pekné ich máš, ja som minulý rok po prvý krát robila kávové zrná v marcipáne a veru ohromne mi chutili


  • hubarka35, 8. decembra 2012 o 08:10
    Dakujem-robím rovno z dvoch dávok,no marcipán mám kúpený-v takom črevku ako je saláma-ešte som ho nemala tak uvidíme aký bude.


  • havino, 8. decembra 2012 o 09:23
    @hubarka35 aj ja mám marcipán ten v črievku a je dobrý, dobre sa s ním pracuje


  • hviezdickaz, 8. decembra 2012 o 15:31
    zboznujem tieto kavove zrna, je to vynikajuci zakusok :)


  • cistinka, 8. decembra 2012 o 17:14
    chcela by som skúsiť všetky tvoje recepty....máš ich prekrásne


  • marienka44, 8. decembra 2012 o 21:55
    @Renka73 aj ja mam marcipan pravy od Dr. Oetkera, tak ich spravim s touto zmenou. Inac, uz som vlani robila zrna podla ineho receptu a tavarovala som ich do formicky od liekov z Nemecka-ovalna.
    Ta kava "nepich" v plnke? Co tak pridat radsej nesku?


  • tereinka, 18. decembra 2012 o 19:01
    tieto zrna som este neskusala az dnes...mam dojem ze napln je riedka urobila som si dvojitu davku a ajtak mam dojem ze zrniek bude malo..tak uvidim


  • renka73, 1. januára 2013 o 19:59
    @tereinka ,aj mne sa zdala riedka ale treba ju nechat v chladnicke stuhnut a potom sa dobre robi.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist