Kávové zrná

Kávové zrná
Foto: renka73
renka73Renka73, 42 ročná žena, Ružomberok-Brno, recept pridala: 7. decembra 2012 8:47Ďalšie jej recepty

Suroviny

45 ks
porcií

Postup prípravy receptu

1

Náplň: všetko vymiešame a dáme do chladničky stuhnúť na 3/4 hodiny.

2

Marcipán: všetko poriadne vymiešame a vyvaľkáme. Radielkom pokrájame na štvorčeky podľa toho kto, aké veľké zrná chce. Ja som krájala 5x5 cm .Do stredu dávame náplň, zabalíme, vytvarujeme zrnká a namáčame v poleve.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dajanca, 7. decembra 2012 o 09:36
    krásne zrnká... koľko kusov, aspoň približne ti vznikne z tohoto množstva? :-)


  • lusinkab, 7. decembra 2012 o 09:39
    Neskutocne krasne :-) zeby som aj toto urobila?ale aj mna zaujima to iste ako @dajanca kolko z toho vznikne? a este ako dlho vydrzia? dakujem :-)


  • vievak, 7. decembra 2012 o 10:13
    Velmi ma recept zaujal,len nerozumela som-do naplne uvarit puding alebo dat len pud. prášok ?


  • tothka, 7. decembra 2012 o 12:20
    Zabalené v marcipáne sú tie pravé , super.


  • hubarka35, 7. decembra 2012 o 12:28
    asi len práškový puding tam ide-nie varený,kolko výde kusov aj mna zaujíma-tiež chcem zrnká robit-tieto vianoce robím také čo som ešte nerobila....nepiekla....


  • trencanka, 7. decembra 2012 o 12:30
    Ked uz, tak radsej ozajstny marcipan.


  • palokuchki, 7. decembra 2012 o 12:37
    Vsetko co je kavove mam velmi rada. Taketo zrna som este nerobila, velmi sa mi ale pacia. Veru ich asi spravim. Potom ti dam vediet.


  • renka73, 7. decembra 2012 o 14:20
    Dievčatá ja robievam malé zrnká o velkosti 3 cm a mám ich 4O kusov.Vydržali nám najviac do nového roku potom už nebolo ani zrnko :)))


  • renka73, 7. decembra 2012 o 14:21
    @palokuchki ,verím že sa ti podaria potom daj vedieť :)


  • marijanka712, 7. decembra 2012 o 14:54
    velmi pekný receptik asi si ich aj ja urobím teraz nám teké idú a šetríme aj elektriku xixix velmi dobre to vypadá a tá chuť to si viem predstaviť pomerne aj dosť kusov z toho množstva vyšlo.


  • izabella929, 7. decembra 2012 o 15:58
    krásne sú.-)


  • sovka62, 7. decembra 2012 o 16:14
    Mám rada pravý marcipán, ale tento falošný mliečny mi chutí, tuším, ešte viac. Asi preto, že mi pripomína ružičky z torty, ktorá sa kedysi pekávala pri výnimočných príležitostiach a ktoré som si vždy vydrankala, bola to pre mňa veľmi vzácna pochúťka.
    A práve preto mám veľmi rada aj tieto kávové zrná. Už som aj špekulovala ako ich spraviť doma. Teraz mám po starostiach. Spravím rovno z dvoch dávok, nech ich je dosť pre všetkých, ak ich sama zjem asi tretinu :-)))))))))))))))))))))))))))))))


  • 3sandra3, 7. decembra 2012 o 16:17
    sú prekrásne... vďaka za inšpiráciu, zajtra ich robím :-)


  • violetacamorova, 7. decembra 2012 o 17:51
    Krasne, chutne take som este ani nevidela.


  • havino, 7. decembra 2012 o 20:07
    pekné ich máš, ja som minulý rok po prvý krát robila kávové zrná v marcipáne a veru ohromne mi chutili


  • hubarka35, 8. decembra 2012 o 08:10
    Dakujem-robím rovno z dvoch dávok,no marcipán mám kúpený-v takom črevku ako je saláma-ešte som ho nemala tak uvidíme aký bude.


  • havino, 8. decembra 2012 o 09:23
    @hubarka35 aj ja mám marcipán ten v črievku a je dobrý, dobre sa s ním pracuje


  • hviezdickaz, 8. decembra 2012 o 15:31
    zboznujem tieto kavove zrna, je to vynikajuci zakusok :)


  • cistinka, 8. decembra 2012 o 17:14
    chcela by som skúsiť všetky tvoje recepty....máš ich prekrásne


  • marienka44, 8. decembra 2012 o 21:55
    @Renka73 aj ja mam marcipan pravy od Dr. Oetkera, tak ich spravim s touto zmenou. Inac, uz som vlani robila zrna podla ineho receptu a tavarovala som ich do formicky od liekov z Nemecka-ovalna.
    Ta kava "nepich" v plnke? Co tak pridat radsej nesku?


  • tereinka, 18. decembra 2012 o 19:01
    tieto zrna som este neskusala az dnes...mam dojem ze napln je riedka urobila som si dvojitu davku a ajtak mam dojem ze zrniek bude malo..tak uvidim


  • renka73, 1. januára 2013 o 19:59
    @tereinka ,aj mne sa zdala riedka ale treba ju nechat v chladnicke stuhnut a potom sa dobre robi.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist