Karfiol v kabátiku (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Chcela som pripraviť,ľahký a chutný recept.Pustila som sa do hľadania niečoho zaujimavého a iného,ako som dosiaľ uvádzala. Či sa mi to podarilo posúďte sami. V lete,som na tento recept celkom pozabudla.
35 minút príprava |
45 minút na 250-180 °C |
Postup
- Potrebné ingrediencie.
- Karfiol,rozoberiem na malé ružičky.Asi 5-7 minút ho varím v osolenej vode.Nechám odkapať a vychladiť.
- Pripravím si pokrájaný rožtek na malé kúsky navlhčím vodou.Pridám celé vajíčko.Do pomletého mäsa pridám soľ,oregano,korenie.Zmes premiešam a pridám k rožkom.Spracujem na masu.Nesmie sa drobiť.Musí byť kompaktná.
- Obvarené a vychladené rúžičky karfiolu.
- Na dosku si dám mikroténový sáček,ktorý potriem vodou.Naň formujem malé placky,mokrými rukami.Snažím sa karfiol zabaliť do mäska.Nožičky nie!
- Takto obalený karfiol,dám na poolejovaný plech.Ja som teraz zvolila malé aluminiové tácky.Takto som uložila karfiol na plech.Podávam k nemu buď zemiakovú kašu,alebo opečené zemiaky.Tento raz to boli opečené zemiaky,ktoré som tiež umiestnila na aluminiovú tácku.
- Pod zemiaky dávam slaninku aj s cibuľkou.Mala som ešte šampióny,aj tie som tam uložila.Zasypem na kolieska pokrájanými zemiakmi a ochutené bylinkami.
- Ochutené zemiaky.
- Pripravené pekáčiky vložím do vyhriatej rúry na 250 stupňov a nechám zapekať asi 30 minút.
- Potom pekáč vyberiem a zalejem v mlieku rozhabarkovanými vajíčkami,na ďaľších 10 minút.
- Nakoniec zasypem syrom a ešte dám zapiecť.
- Medzi tým si nastrúham červenú kapustu,cibuľku,pridám kukuricu.
- Zalejem nálevom z octu,cukru soli a korenia.Pokapem olivovým olejom.
- Hotové,na servírované ružičky karfiolu v kabátiku.