Karamelové rezy na oblátke (fotorecept)

Karamelové rezy na oblátke (fotorecept)
matavarechaMatavarecha, recept pridal: 19. februára 2011 22:24Ďalšie jeho recepty

Recept je zo Života hádam z dákeho roku 1982 no upravila som trošku postup.

Suroviny

15-20
minút
na 180-200 °C

Postup prípravy receptu

1

Z bielkov a štipky soli si vyšľaháme sneh, pridáme cukor a vyšľaháme tuhú penu, pridáme žĺtka, mleté orechy, strúhanku a prášok do pečiva. Plech na bokoch vymastíme, vystelieme ho oblátkami a na ne vylejeme cesto. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečené cesto necháme na plechu vychladnúť. Plnka: neotvorenú konzervu salka vložíme do hrnca s vodou (musí byť ponorené vo vode) varíme dve hodiny. Potom necháme vychladnúť a zmiešame s maslom(Herou). Plnku natrieme na vychladnuté cesto a na vrch posypeme nahrubo nasekanými a nasucho opraženými a vychladnutými orechmi a postrúhame čokoládou medzi orechy. Krájame na úzke podlhovasté rezy.

2

plech si po bokoch vymažeme a vystelieme oblátkami na koncoch obkrojíme
Karamelové rezy na oblátke (fotorecept) - obrázok 2

3

bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh
Karamelové rezy na oblátke (fotorecept) - obrázok 3

4

pridáme cukor a vyšľaháme na tuhú hmotu
Karamelové rezy na oblátke (fotorecept) - obrázok 4

5

pridáme žĺtka, mleté orechy
Karamelové rezy na oblátke (fotorecept) - obrázok 5

6

strúhanku a prášok do pečiva
Karamelové rezy na oblátke (fotorecept) - obrázok 6

7

vylejeme na oblátku
Karamelové rezy na oblátke (fotorecept) - obrázok 7

8

po upečení, vrch je do zlatista
Karamelové rezy na oblátke (fotorecept) - obrázok 8

9

na sucho opražíme nahrubo posekané orechy ( na posýpku) a necháme vychladnúť
Karamelové rezy na oblátke (fotorecept) - obrázok 9

10

Plnka: maslo (heru) vymiešame a po lyžiciach pridávame uvarené vychladnuté salko
Karamelové rezy na oblátke (fotorecept) - obrázok 10

11

krém
Karamelové rezy na oblátke (fotorecept) - obrázok 11

12

krém natrieme na vychladnuté cesto
Karamelové rezy na oblátke (fotorecept) - obrázok 12

13

posypeme orechmi a čokoládou ja som použila z lidla hotové kúsky
Karamelové rezy na oblátke (fotorecept) - obrázok 13

14

pokrájame na dlhé úzke rezy
Karamelové rezy na oblátke (fotorecept) - obrázok 14



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • kimika, 20. februára 2011 o 00:17
    perfektný koláčik :)


  • klaura, 20. februára 2011 o 00:21
    upečiem a pochutnáme si ... vyzerá naozaj dobre ...


  • 3sandra3, 20. februára 2011 o 08:46
    jooo, tak to musí byť pohádka... určite to urobím, karamel máme radi


  • piczur, 20. februára 2011 o 08:58
    vyzerá dobre, ukladám, pečiem a zas si šplhnem v robote medzi ženami, ďakujem


  • marienka44, 20. februára 2011 o 09:20
    @Matavarecha ,má ho rada moja dcera, ale krem robíme kávový. Vyskúšam tento, Salko mám. Dakujem za pripomenutie.


  • serchan, 20. februára 2011 o 09:40
    Je výborný ale nám tiež chutí najviac s kávovou plnkou, nie je taký sladký, je to najobľúbenejší zákusok môjho syna ,je schopný celý zmlsnúť sám


  • hubarka35, 20. februára 2011 o 10:51
    parádička z karamelom musim urobit-tá struhanka tam musi byt?čo keby viac orechov dam?


  • bejda7, 20. februára 2011 o 11:40
    Júúúúj,tak toto vyzerá byť dobrôtka:)


  • elisticka, 20. februára 2011 o 12:27
    mnam super kolacik:-)


  • marianne69, 20. februára 2011 o 12:45
    ...jeden z nasich oblubenych...mas ho lakavy..:-)


  • alzbetka2, 20. februára 2011 o 13:02
    pre mňa neznámy zákusok, ale stojí za vyskúšanie, vyzerá dobre :))


  • 13juli, 20. februára 2011 o 13:02
    dobreeee ukladam KK


  • marta5, 20. februára 2011 o 14:53
    Recept ukladám,už som ho chutnala je fantastický.Dakujem


  • esi, 20. februára 2011 o 15:58
    šák by som si dala. Mám podobný len s kávovým krémom. Vynikajúci


  • orchidea, 20. februára 2011 o 16:58
    Robila som ho už, je vynikajúci...


  • viedra, 20. februára 2011 o 18:07
    Mataverecha dakujem za receptik prave v sobotu som zasčala hladat tento receptik robievala som ho veeelmi davno dakujem


  • bambitka, 20. februára 2011 o 18:50
    @esi hod sem ten kavovy krem,ja robievam tento kolacik iba s karamelovym kremom a vyskusala by som nieco ine:))))dakujem


  • cica2, 20. februára 2011 o 20:31
    poznám ho, je výborný a krásne sa ti vydaril a aj pekne pofotené:)


  • tinca, 20. februára 2011 o 22:13
    karamel je úžasný, máš ho krásny :-)


  • nadia56, 21. februára 2011 o 06:30
    kolacik upeciem, musi byt ozaj dobry, chvalim, ukladam do kk, ja salko varievam v tlakovom hrnci, musi byt ponorene vo vode a cas varenia je 45 min., uz som takuto radu niekde na vareche citala, tak len na pripomenutie, pekny den vsetkym :-)


  • matavarecha, 21. februára 2011 o 09:14
    vďaka za radu vyskúšam. Ja si varím spolu 2-3 Salka a potom mam v chladničke zatvorenú konzervu pripravenú na ďalší koláč.


  • milecka, 21. februára 2011 o 16:52
    Tento koláčik určite vyskúšam.Recept ukladám.


  • gumkaci, 21. februára 2011 o 18:54
    Poznám ten recept ale pod iným názvom a to ako strapatá kata.


  • veronika353, 26. februára 2011 o 09:43
    Mám podobný recept, vyzkouším i tento.


  • zuzi70, 28. februára 2011 o 23:00
    na tento sa teším,orechové zákusky patria u nás k obľúbeným...


  • zuzi70, 28. februára 2011 o 23:00
    na tento sa teším,orechové zákusky patria u nás k obľúbeným...


  • mariaklara, 3. marca 2011 o 21:10
    Orechové zákusky alebo torty sú najchutnejšie ( pokiaľ nemáme alergiu na orechy ), chvála bohu nemáme, vyzerá veľmi dobre, až sa mi slinky zbiehajú. Teším sa na ďalšie tvoje chutné rct-y.


  • gablerovaj, 17. marca 2011 o 19:01
    tento koláčik sme piekli doma už dávno, ale práve som ho dopiekla podľa Tvojho receptu, je naozaj skvelý. Akurát som si urýchlila pečenie o 2 hodiny tým, že som kúpila nie klasické, ale karamelové salko, ktoré je také isté ako obyčajné uvarené, je v obchodoch už nejaký mesiac-dva


  • matavarecha, 17. marca 2011 o 19:50
    aj ja som videla to salko v obchode, ale som sa bála aby nebolo riedke. Tak ďakujem za tip :-)


  • gablerovaj, 30. marca 2011 o 13:31
    za máálo matavarecha, bolo riadne husté, ešte viac, ako uvarené :)


  • milka95, 7. februára 2012 o 15:08
    aj ja pečiem podobné rezi na oblatke,ale bez salka je fajn:)


  • jelenik, 7. februára 2012 o 15:26
    @bambitka
    tento kolacik peciem pravidelne a vzdy je s chutou a rychlo zjedeny. Recept zo Zivota- uz v r. 1977 som ho piekla a krem je nasledovny:
    200 g masla, 100 g prask.cukor, 1 dcl silnej ciernej kavy, 100 g posekanych orechov, cokolada. Maslo vymiesame s cukrom, pridame vychladnutu kavu a natrieme na vychladnute cesto. Posypeme posekanymi orechami a postruhame horku cokoladu.


  • sojdep, 19. marca 2012 o 12:35
    Na tomto "nobl" zakusku,je vyborny krem z kondenzovaneho mlieka,takze kava ,myslim si nebude to prave orechove...a to varenie v tlakovom hrnci je super vec,vyskusam..


  • sojdep, 19. marca 2012 o 12:47
    taktiez ma prekvapilo,ze sa da kupit uz "kvazi" uvarene,to by sa fakt pecienie urychlilo..


  • domci4, 29. marca 2012 o 11:58
    neda sa tento kolacik spravit s menej vajec?


  • brok, 22. apríla 2013 o 19:57
    Môže byť mňam mňam ja ho robievam ale bez salka.Vymiešam maslo s cukrom a pridam uvarenu zrnkovu kávu aj s gruntom.papa


  • alex37, 24. februára 2014 o 09:34
    nedeľný koláčik :-)




  • alex37, 24. februára 2014 o 09:35
    druhý pokus :-)





Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist