Kapustová ryža
Kapustová ryža

Kapustová ryža na indický spôsob

ryzasos - fotkaRyža SOS, 19. mája 2023. Komerčný recept.
Kapustová ryža na indický spôsob
Foto: ryzasos

Kapustová ryža na indický spôsob predstavuje chuťovo zaujímavú prílohu, alebo základ hlavného jedla. Tento recept je perfektný najmä vtedy, ak chcete hravo využiť Zobraziť celý popisKapustová ryža na indický spôsob predstavuje chuťovo zaujímavú prílohu, alebo základ hlavného jedla. Tento recept je perfektný najmä vtedy, ak chcete hravo využiť ryžu z predchádzajúcich dní, a to v chutnej podobe. Jedlo je veľmi jednoduché na prípravu a výsledok očarí.
Zdroj: Fitrecepty

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
250 ml
1/2 ČL
200 g
100 g
1 PL
1 ks
1/4 ČL
1/4 ČL
2 strúčiky
30 g (alebo kešu orechy)




Postup

  1. 1

    Ak nemáme uvarenú ryžu z predošlého dňa, uvaríme si čerstvú. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.

  2. 2

    Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 15 minút). Ryžu po dovarení necháme vychladnúť, aby sa nám v závere nelepila.

  3. 3

    Vo woku na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.

  4. 4

    Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, najemno nastrúhanú mrkvu, na tenké pásiky nakrájanú kapustu, všetky korenia, arašidy a restujeme približne 5 minút na silnom plameni.

  5. 5

    Potom k zelenine pridáme uvarenú ryžu a miešame na miernom plameni ešte približne 2 minúty tak, aby sa všetky suroviny prepojili. podávame ozdobené pórom a vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia