Foto: evusik
V nedeľu sme upratali našu mini záhradku na chalupe. Zobrali posledné giganty a zeler. Popálili suché vňate a užili si krásny slnečný deň. A Zobraziť celý popisV nedeľu sme upratali našu mini záhradku na chalupe. Zobrali posledné giganty a zeler. Popálili suché vňate a užili si krásny slnečný deň. A dnes som uvarila dobrú, hustú jesennú polievku na zahriatie bruška :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
zeleninu si načistíme a nakrájame na ľubovoľné tvary - kolieska, kocky, slížiky. Vľavo je mrkva, petržlen, zeler, kaleráb, zemiaky. Vpravo je brokolica, zelená časť póru a hrášok, ten je tiež z našej záhradky ale samozrejme mala som ho v mrazničke.
-
2
koreňovú zeleninu (všetko čo je vľavo :-) orestujeme na troche oleja. Opekáme asi 5 minút, ja pridávam za malú lyžičku cukru aby sa ešte zvýraznila chuť mrkvy. Opekáme asi 10 minút potom zalejeme mäsovým vývarom a vriacou vodou. Osolíme, okoreníme a varíme až je zelenina mäkká. Ja som použila kurací vývar, ktorý som mala zamrazený v mrazáku. Môžete samozrejme použiť kocku bujónu.
-
3
Pridáme pór, brokolicu, hrášok a len krátko povaríme.
-
4
Ako závarku som použila ovsené vločky, ktoré som nasucho opražila na panvici a potom vložila do horúcej polievky.
-
5
Posypeme posekanou vňaťkou a podávame. Ak sa vám zdá, že v miske je veľa zeleniny tak takto to my máme radi. Veľa chrumkavej, nerozvarenej zeleniny zaliatej vývarom, ochutenej bylinkami a zahustenej ovsenými vločkami :-)
-
6
a môžeme vyraziť na jesennú prechádzku :-)
môj muž večer skonštatoval že: "Dobré bolo, málo bolo"
@celero ten nôž dostal môj muž asi pred piatimi rokmi a od vtedy nedám naň dopustiť, neni nad dobrý nôž :-)
zeleninovú robmím tak isto ... zeleninka musí ostať chrumkavá ... akurát nedávam lyžičku cukru ... vyskúšam tvoju radu ... :)
@marianne69 ono v tom veľký rozdiel nie je, len keď ich opražím zostanú chvíľu také chrumkavé a ja to mám tak rada. Keď sú ale dlhšie v polievke tak sa tá chrumkavosť stratí ....
Je skvelé mať takú záhradku