Jesenná polievka (fotorecept)

Autor receptu: evusik

V nedeľu sme upratali našu mini záhradku na chalupe. Zobrali posledné giganty a zeler. Popálili suché vňate a užili si krásny slnečný deň. A dnes som uvarila dobrú, hustú jesennú polievku na zahriatie bruška :-)

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. zeleninu si načistíme a nakrájame na ľubovoľné tvary - kolieska, kocky, slížiky. Vľavo je mrkva, petržlen, zeler, kaleráb, zemiaky. Vpravo je brokolica, zelená časť póru a hrášok, ten je tiež z našej záhradky ale samozrejme mala som ho v mrazničke.
  2. koreňovú zeleninu (všetko čo je vľavo :-) orestujeme na troche oleja. Opekáme asi 5 minút, ja pridávam za malú lyžičku cukru aby sa ešte zvýraznila chuť mrkvy. Opekáme asi 10 minút potom zalejeme mäsovým vývarom a vriacou vodou. Osolíme, okoreníme a varíme až je zelenina mäkká. Ja som použila kurací vývar, ktorý som mala zamrazený v mrazáku. Môžete samozrejme použiť kocku bujónu.
  3. Pridáme pór, brokolicu, hrášok a len krátko povaríme.
  4. Ako závarku som použila ovsené vločky, ktoré som nasucho opražila na panvici a potom vložila do horúcej polievky.
  5. Posypeme posekanou vňaťkou a podávame. Ak sa vám zdá, že v miske je veľa zeleniny tak takto to my máme radi. Veľa chrumkavej, nerozvarenej zeleniny zaliatej vývarom, ochutenej bylinkami a zahustenej ovsenými vločkami :-)
  6. a môžeme vyraziť na jesennú prechádzku :-)