Makový koláč
Makový koláč

Jemný makový koláč

ancicka - fotkaancicka, 17. apríla 2023
Jemný makový koláč
Foto: ancicka

Jednoduchá príprava, koláč hotový za desať minút.

40
porcií
10 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

1 hrnček
1,3/4 hrnčeka
2 bal.
4 ks
2 bal. (malé kelímky)
2 hrnčeky
2 hrnčeky (mletý)
1 bal.




Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľaháme s cukrami, postupne počas šľahania pridávame olej.

  2. 2

    Do vyšľahanej zmesi pridáme ostatné suroviny, zamiešame a cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

  3. 3

    Upečieme (20-25 minút na 200 °C). Po vychladnutí koláč polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

jerica
Palec hore.V jednoduchosti je účel radosti. Určite príde na tvoj koláčik, teší mana, že tam ide celý mak.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia