Jelenie líčka

Peter Duranský
šéfkuchár Elesko restaurant wine bar & shop v Bratislave, 10. septembra 2010
Jelenie líčka
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
200 g
100 g
100 g
200 g
2 dl
0,5 l
30 g
2 dl




Postup

  1. 1

    Jelenie líčka očistíme od mastných častí, ale menšiu časť masti ponecháme na líčkach. Na oleji orestujeme cibuľu, petržlen, mrkvu a zeler do kašovitej hmoty a pridávame paradajkový pretlak, bobkový list, soľ, nové korenie. Pretlak orestujeme a zalejeme červeným vínom a 0,2 dl vývaru, prípadne vody.

  2. 2

    Vývar necháme variť a líčka zvlášť na panvici orestujeme. Osolené a okorenené vkladáme do vývaru a varíme pomalým varom do mäkka asi 2 hodiny. Po uvarení líčka povyťahujeme a dáme nabok.

  3. 3

    Vývar precedíme do čista a začneme redukovať na desatinu – získame medovitú šťavu. Do nej pridávame šípkový kompót, dochutíme soľou, korením a cukrom. Podávame s gratinovanými zemiakmi a kompótom z červenej cibule.

  4. 4

    Náš tip: Dbáme na dôkladnú redukciu vývaru, aby mala výsledná šťava silu a chuť.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
toto vypada velmi dobre, uz len licka jelenove ziskat ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia