Jelenie líčka

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jelenie líčka očistíme od mastných častí, ale menšiu časť masti ponecháme na líčkach. Na oleji orestujeme cibuľu, petržlen, mrkvu a zeler do kašovitej hmoty a pridávame paradajkový pretlak, bobkový list, soľ, nové korenie. Pretlak orestujeme a zalejeme červeným vínom a 0,2 dl vývaru, prípadne vody.
  2. Vývar necháme variť a líčka zvlášť na panvici orestujeme. Osolené a okorenené vkladáme do vývaru a varíme pomalým varom do mäkka asi 2 hodiny. Po uvarení líčka povyťahujeme a dáme nabok.
  3. Vývar precedíme do čista a začneme redukovať na desatinu – získame medovitú šťavu. Do nej pridávame šípkový kompót, dochutíme soľou, korením a cukrom. Podávame s gratinovanými zemiakmi a kompótom z červenej cibule.
  4. Náš tip: Dbáme na dôkladnú redukciu vývaru, aby mala výsledná šťava silu a chuť.