Jednoduchá bublanina
Autor receptu: klaura
- táto sa vám určite vždy vydarí. Je to recept na veľký plech.
10-12 porcií |
15 minút príprava |
25-30 minút na 200 °C |
Postup
- Oddelíme žĺtka od bielok, šľaháme ich (tie žĺtka) s preosiatym práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny - ide to trochu ťažko, preto počas šľahania pomaly prilievam olej, potom vlažnú vodu.
- Z bielok ušľaháme tuhý sneh, pridáme ho k žĺtkovej mase, prisypeme polohrubú múku spolu s práškom do pečiva a zľahka zamiešame. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Cesto hojne posypeme drobným ovocím či už čerstvým alebo z mrazničky, alebo z kompótu. Pečieme pri 200 stup.C až kým nechytí peknú farbu.
- Moja mamka ma naučila, že koláč je upečený, keď sa oddeľuje od okraja plechu Nemusíte ani špáradlo pichať :).