Varecha.sk má 5. narodeniny * Pozrite si 25 najobľúbenejších receptov histórie

Jednoduchá bábovka

Jednoduchá bábovka
Foto: 3stan
3stan3stan, recept pridal: 26. januára 2014 22:34Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od mojej dobrej susedy už dlho , často ho robievam aj teraz ked už mám doma dospelé deti lebo je jednoduchý.

Suroviny

10-15
minút
príprava
45-50
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Celé vajcia vyšlaháme s cukrom aj vanilkovým, postupne pridávame mlieko olej a citr. kôru. A zase dobre premiešame spolu. Nakoniec pridáme múku s kypr. práškom spolu a dobre premiešame. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a vysypanej ( ja dávam strúhanku na vysypanie) formy.
Jednoduchá bábovka - obrázok 1

2

Do druhej polovice cesta dáme dve lyžice kakaa a ešte raz dobre premiešame a nalejeme na svetlé cesto. Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupnou a pečieme 45-50 minut . Treba skúsit po tých 45 minútach špajlou pichnuť ked sa nelepí cesto tak máme hotovo. Posypať prášk. cukrom alebo aj čokoládou poliať ale to by bolo na dlhšie čakanie tak u nás len tak jednoducho rýchlo sa zje .



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 8 ľudí (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • babidka, 27. januára 2014 o 08:12
    Tak tato je fakt jednoducha , este som nerobila babovku iba s dvoma vajickami . Urcite ju vyskusam :-)


  • sailero, 27. januára 2014 o 09:45
    AJ MNA ZAUJALI PRAVE TIE 2 VAJICKA :) POCHVALA za jednoduchost. upecieme :)


  • valeri, 27. januára 2014 o 11:44
    vyskúšam ju aj ja, ale určite len s polovičnou dávkou cukru. Včera som robila "krehkú bábovku", tiež tu z varechy :-))


  • trilian01, 23. marca 2014 o 16:50
    Chválim! Dnes som upiekla, rýchla, ľahučká ako sneh.


  • lenka78, 23. marca 2014 o 17:26
    Už je v rúre, vyzerá to dobre, uvidíme čo povedia najkritickejšé v rodine - deti :-)


  • ema11, 12. apríla 2014 o 18:36
    Tento recept je úplne perfektný! Je to také jednoduché že by človek ani neveril. Sama som už skúšala idem skúsiť dať do cesta aj kocky jabĺk...


  • andulicek, 15. apríla 2014 o 10:38
    Skvelá je! Včera o 18 sa dopiekla, dnes z nej nemám nič!
    Prosím Vás, olej v ceste má nejakú špeciálnu funkciu? Čo by sa stalo, keby som namiesto 150ml dala napr. len 50ml?


  • 3stan, 9. mája 2014 o 17:50
    andulicek no to ti asi neporadím som neskusila že čo to spraví akurát logicky ti bude chýbať 100ml tekutiny ibaže ju nahradíš inou a asi bude viac taká piškotová možno aj suchšia , sa ti vidí že je tam vela tuku ? alebo prečo mne nepríde že by bola nejaká premastená


  • linnet687, 18. septembra 2014 o 13:20
    Výborná je, dala som trochu menej oleja a cukru a doniesla do prace, kolegovia si pochvaľovali :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

25 naj receptov z 5 ročnej histórie Varecha.sk
Varecha.sk má 5 rokov, pozrite si, ktorých 25 receptov ste si počas celej histórie najčastejšie ukladali do kuchárskej knihy.

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist