Jednoduchá bábovka

Jednoduchá bábovka
Foto: 3stan
3stan3stan, recept pridal: 26. januára 2014 22:34Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od mojej dobrej susedy už dlho , často ho robievam aj teraz ked už mám doma dospelé deti lebo je jednoduchý.

Suroviny

10-15
minút
príprava
45-50
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Celé vajcia vyšlaháme s cukrom aj vanilkovým, postupne pridávame mlieko olej a citr. kôru. A zase dobre premiešame spolu. Nakoniec pridáme múku s kypr. práškom spolu a dobre premiešame. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a vysypanej ( ja dávam strúhanku na vysypanie) formy.
Jednoduchá bábovka - obrázok 1

Do druhej polovice cesta dáme dve lyžice kakaa a ešte raz dobre premiešame a nalejeme na svetlé cesto. Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupnou a pečieme 45-50 minut . Treba skúsit po tých 45 minútach špajlou pichnuť ked sa nelepí cesto tak máme hotovo. Posypať prášk. cukrom alebo aj čokoládou poliať ale to by bolo na dlhšie čakanie tak u nás len tak jednoducho rýchlo sa zje .



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

7 komentárov k receptu
  • babidka, 27. januára 2014 o 08:12
    Tak tato je fakt jednoducha , este som nerobila babovku iba s dvoma vajickami . Urcite ju vyskusam :-)


  • sailero, 27. januára 2014 o 09:45
    AJ MNA ZAUJALI PRAVE TIE 2 VAJICKA :) POCHVALA za jednoduchost. upecieme :)


  • valeri, 27. januára 2014 o 11:44
    vyskúšam ju aj ja, ale určite len s polovičnou dávkou cukru. Včera som robila "krehkú bábovku", tiež tu z varechy :-))


  • trilian01, 23. marca 2014 o 16:50
    Chválim! Dnes som upiekla, rýchla, ľahučká ako sneh.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 3 komentárov)
  • lenka78, 23. marca 2014 o 17:26
    Už je v rúre, vyzerá to dobre, uvidíme čo povedia najkritickejšé v rodine - deti :-)


  • ema11, 12. apríla 2014 o 18:36
    Tento recept je úplne perfektný! Je to také jednoduché že by človek ani neveril. Sama som už skúšala idem skúsiť dať do cesta aj kocky jabĺk...


  • andulicek, 15. apríla 2014 o 10:38
    Skvelá je! Včera o 18 sa dopiekla, dnes z nej nemám nič!
    Prosím Vás, olej v ceste má nejakú špeciálnu funkciu? Čo by sa stalo, keby som namiesto 150ml dala napr. len 50ml?



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist