Jednoduchá bábovka

Jednoduchá bábovka
Foto: 3stan
3stan3stan, recept pridal: 26. januára 2014 22:34Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od mojej dobrej susedy už dlho , často ho robievam aj teraz ked už mám doma dospelé deti lebo je jednoduchý.

Suroviny

10-15
minút
príprava
45-50
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Celé vajcia vyšlaháme s cukrom aj vanilkovým, postupne pridávame mlieko olej a citr. kôru. A zase dobre premiešame spolu. Nakoniec pridáme múku s kypr. práškom spolu a dobre premiešame. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a vysypanej ( ja dávam strúhanku na vysypanie) formy.
Jednoduchá bábovka - obrázok 1

2

Do druhej polovice cesta dáme dve lyžice kakaa a ešte raz dobre premiešame a nalejeme na svetlé cesto. Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupnou a pečieme 45-50 minut . Treba skúsit po tých 45 minútach špajlou pichnuť ked sa nelepí cesto tak máme hotovo. Posypať prášk. cukrom alebo aj čokoládou poliať ale to by bolo na dlhšie čakanie tak u nás len tak jednoducho rýchlo sa zje .



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 8 ľudí (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • babidka, 27. januára 2014 o 08:12
    Tak tato je fakt jednoducha , este som nerobila babovku iba s dvoma vajickami . Urcite ju vyskusam :-)


  • sailero, 27. januára 2014 o 09:45
    AJ MNA ZAUJALI PRAVE TIE 2 VAJICKA :) POCHVALA za jednoduchost. upecieme :)


  • valeri, 27. januára 2014 o 11:44
    vyskúšam ju aj ja, ale určite len s polovičnou dávkou cukru. Včera som robila "krehkú bábovku", tiež tu z varechy :-))


  • trilian01, 23. marca 2014 o 16:50
    Chválim! Dnes som upiekla, rýchla, ľahučká ako sneh.


  • lenka78, 23. marca 2014 o 17:26
    Už je v rúre, vyzerá to dobre, uvidíme čo povedia najkritickejšé v rodine - deti :-)


  • ema11, 12. apríla 2014 o 18:36
    Tento recept je úplne perfektný! Je to také jednoduché že by človek ani neveril. Sama som už skúšala idem skúsiť dať do cesta aj kocky jabĺk...


  • andulicek, 15. apríla 2014 o 10:38
    Skvelá je! Včera o 18 sa dopiekla, dnes z nej nemám nič!
    Prosím Vás, olej v ceste má nejakú špeciálnu funkciu? Čo by sa stalo, keby som namiesto 150ml dala napr. len 50ml?


  • 3stan, 9. mája 2014 o 17:50
    andulicek no to ti asi neporadím som neskusila že čo to spraví akurát logicky ti bude chýbať 100ml tekutiny ibaže ju nahradíš inou a asi bude viac taká piškotová možno aj suchšia , sa ti vidí že je tam vela tuku ? alebo prečo mne nepríde že by bola nejaká premastená


  • linnet687, 18. septembra 2014 o 13:20
    Výborná je, dala som trochu menej oleja a cukru a doniesla do prace, kolegovia si pochvaľovali :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist