Jarná praženica (fotorecept)

Jarná praženica (fotorecept)
Foto: gordonko
gordonkoGordonko, recept pridal: 28. februára 2013 8:07Ďalšie jeho recepty

tento recept som videl u mojho kamaráta, dovtedy som neveril , že prhlava - kopřivy sa dajú jesť ,aj ked o jej zdraviu prospešných látkach niet pochýb

Suroviny

5
minút
príprava
5
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

prichystané suroviny
Jarná praženica (fotorecept) - obrázok 1

2

mladé žihlavové listi lahko sparíme horúcou vodou a hneď ich vyberieme
Jarná praženica (fotorecept) - obrázok 2

3

pokrájame si ich na menšie kúsky a trochu vyžmíkame
Jarná praženica (fotorecept) - obrázok 3

4

žihlavové listy pridáme k vajíčkaám
Jarná praženica (fotorecept) - obrázok 4

5

osolíme a vymiešame na praženicu
Jarná praženica (fotorecept) - obrázok 5

6

ozdobiť môžme jarnou zeleninkou DOBRÚ CHUŤ
Jarná praženica (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • kimlo, 28. februára 2013 o 08:39
    Nepŕhli to?


  • tiginko, 28. februára 2013 o 09:04
    @kimlo pred sparením áno, potom už nie...mňa by zaujímalo, odkiaľ máš @gordonko čerstvú pŕhľavu? Alebo to máš staršie fotky? U nás veru ešte žiadnu žihľavu nevidno, skôr sneh...


  • stefanm, 28. februára 2013 o 09:23
    keď začne rásť čerstva žihľava tak vyskúšam .... Dúfam , že to bude už čoskoro . Veď zajtra už je marec . To mám rád , lebo v marci je MDŽ a Jozefa , to viem že 19-teho , lebo kamarát Karol ma narodeniny :) a o tri dni skôr dostanem invalid. dôchodok . Milujem marec !!! ... u nás sa z mladej žihľavy robí každý rok sirup . Ale neviem postup lebo to robí manželka . Viem , že s kamarátom - susedom idú na celý deň ďaleko do hlbokých lesov , lebo tam vraj rastie "neodymená" (!) a vráti sa celá šťastná :) .


  • gordonko, 28. februára 2013 o 09:26
    @tiginko no kde by som ju zobral .....poslal som Marušku ku 12 mesiačikom
    ... mam tu asi 30 - 40 receptou v ,,archive ,, ...... čakal som sním na jar no ked som zbadal ten recept zo žihlavou tak som pridal aj ten môj .... nech sú pokope


  • gordonko, 28. februára 2013 o 09:28
    @stefanm žihlavu najdeš aj na rumoviskách , tam sa jej darý dobre
    ..... ktovie prečo chodí do toho lesa ????


  • matata1, 28. februára 2013 o 09:34
    @stefanm ja si prosím recept na ten sirup. A to, čo robí manželka s kamarátom (susedom, poštárom......) v hlbokom lese radšej rozoberať nebudem. Hlavne že sa z lesa vráti šťastná a Ty si tiež spokojný :o))))))


  • baka123, 28. februára 2013 o 09:44
    @stefanm podpichujú ťa dobre, nedaj sa :)))


  • stefanm, 28. februára 2013 o 09:49
    @matata hľadal som v jej receptoch ale som nenašiel . Možno ho požičala susedovi :) . Ale daj si tu do vyhľadavania a nájdeš ich tam , myslím že , neúrekom !!!


  • baka123, 28. februára 2013 o 10:02
    @gordonko , aj som si myslela, že máš v archíve nejaké recepty pripravené na uverejnenie, bolo mi divné, že každý deň vyváraš také dobroty. Ja varím skoro každý deň a keď to je skoro hotové, tak ma napadne, že som to mohla fotiť, ale bez fotiek to nieje ono, tak nepridávam recepty


  • gordonko, 28. februára 2013 o 10:18
    @baka123 aká jednoduchá pomoc ,napíš mi ich ( zrozumitelne ) a ja ich spravím aj nafotim ..... vtom problém nevidim .... ,alebo ma kontaktuj na SKYPe ...... Gordon5622


  • baka123, 28. februára 2013 o 10:30
    @gordonko dobre, nejaké ti pošlem


  • gordonko, 28. februára 2013 o 11:27
    @baka123 OK ..tešim sa


  • levandula, 28. februára 2013 o 20:53
    @gordonko a mozem ti poslat aj ja? tiez mam vela receptov a neviem pridavat fotky, ale recepty su jedinecne a bez fotky to nie je ono. alebo vie niekto poradit a nasmerovat, ako pridat foto, ale myslim naoyaj polopatistycky, pre absolutnych netechnikov-amaterov


  • paploska, 28. februára 2013 o 20:59
    @gordonko zaujímavé, ale na žihľavu by som už svoju polovičku asi nepresvedčila :-), takže budem robiť jednu porciu :-)


  • radost, 28. februára 2013 o 21:13
    @gordonko
    je to tak: žihľava zelená=maškrtu znamená..prli iba čerstvá...možno robiť všetky jedlá-ako so špenátom...my -napr.-obohacujeme teraz na jar staré zemiačky žihľavou-do hrnca na dno žihľava-na ňu zemiačky-zaliať vodou-obvykle uvariť-scediť-vymiešať zemiačky so žihľavou-omastiť maslom-a je to...ale záhrada aj okolie je ešte pod snehom..to ešte potrvá-až b ude žihľava prvá...!!!


  • gordonko, 28. februára 2013 o 21:58
    @levandula smozrejme že Ti pomôžem .. najlešie ak máš SKYP ,alebo máš 02 (ou tú ) a ja Ťa budem navigovať čo a ako máš spraviť.


  • gordonko, 28. februára 2013 o 22:01
    @paploska ....... čo tam po polovičke ,mňa zavolaj ,ja dojdem


  • levandula, 28. februára 2013 o 22:23
    @gordonko dakujem, skyp mam ale O2 nie, som mimo SK , ale mam dobru pevnu linku bez obmedzeni, tak ma pripadne mozes navigovat aj takto, ked to bude aktualne, mozem vytocit kedykolvek, len musis mat pevnu linku


  • gordonko, 28. februára 2013 o 22:36
    už sa blížia časy jary
    žihlave sa vtedy darý
    pozor prhlý, pozor daj
    dohrnca ju spariť daj

    potom narež pokrájaj
    na škupinky pozor daj
    trochu masti roztop rýchlo
    od korenia sa Ti kýchlo

    osol vajcia pomiešaj
    na žihlavu rýchlo daj
    odkroj sebe čerstvý chleba
    ktomu už Ti nič netreba

    možno ešte šálku kávy
    ja mam radšej mlieko z kravy
    básnenia je veru dosť
    čo nespravím pre @radost


  • gordonko, 28. februára 2013 o 22:50
    @levandula ....ostal nám SKYP ..... Gordon5622


  • enge149, 5. marca 2013 o 00:01
    tak som sa aj ja zasmiala


  • gordonko, 5. marca 2013 o 07:27
    @Enge149 vôbec nechápem , čo Ti je na praženici smiešné .... ,alebo že by ja ?????
    pekný deň


  • jozka2, 21. septembra 2013 o 04:15
    Stefam davaj pozor poznam jedneho ktoremu manzelka chodila do hlbokych lesov a bol z toho chlapec,dnes vyznamny reziser,ktory sa dozvedel kto je jeho otec az po smrti matky nechala to pre neho v zaveti



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.

Diétna grilovačka
Leto v znamení grilovačiek je v plnom prúde. Rozvoniava to medzi domami, na lúkach, v ovocných sadoch, pri horských potokoch.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist