Japonské jarné rolky Harimaki

2010 - bez fotky2010, 15. mája 2011
Japonské jarné rolky Harimaki
Foto: 2010

Japonci si oblubily vela cinskych jedal a ich perfektne prisosobili ako napriklad cinske slize a stalo sa z nich ich narodne jedlo Ramen.Tak isto Zobraziť celý popisJaponci si oblubily vela cinskych jedal a ich perfektne prisosobili ako napriklad cinske slize a stalo sa z nich ich narodne jedlo Ramen.Tak isto prebrali cinske jarne rolky a pomenili ich na svoje chute . Takze pridali trosku sake aj shitaki hriby a mame "Hari" -jar "maki" zrolovat. Jarne japonske rolky.

4-6
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 hrncek
3
2 lyzice saké
1 lyzica
1 hrncek
1lyzicka cerstvy nastruhany
1/2 hrnceka  na podliatie
1 lyzicka
1lyzica
10 na rolky
1 lyzicka




Postup

  1. 1

    Do vlaznej vody dame namocit susene shitaki hriby. ( stonky nepouzivame). min. 30 minut. Ked su "napucane nakrajame ich na velmi drobne kusky alebo podla chute na sliziky. Fazulove alebo priesvitne slize dame uvarit podla navodu , zlejeme a odlozime na stranu a posekame na kratsie kusky cca 3-4 cm.

  2. 2

    Mlete bravcove posypeme maizenou a poriadne premiesame. Do woku si dam trochu oleja , rozhrejeme a pridame zazvor a oprazime.Pridame mlete maso a" stir fry" prepecieme a miesame pridame shitake fazulove klicky a bambusove vyhonky ( originalny recept - su chrumkave ) nemali sme nahradili sme jullien mrkvou tak isto chrumkave,,,a stir fry 1 minutu.Pridame sojovu omacku , sake trosku cukru a podlejem vyvarom a rychlo dostaneme do varu a rychlo podusime.Ked sa vari cca 1 minutu pridame lyzicku maizeny rozrobenej v lyzici vody a prevarime zahustime.

  3. 3

    Na ryzove papiere poukladame prevarenu zmes prelozime okraje a zrolujeme. Preto prikladam tuto vzorku s youtube . Je to jednoduchsie vidiet aj ked je to na vietnamske rolky postup je ten isty len napl je ina ...enjoy http://www.youtube.com/watch?v=8Fk4VaLhbuc

    Japonské jarné rolky Harimaki - obrázok 3

Diskusia k receptu

frezia68
Ako vždy,aj teraz pekná úprava receptu,pekné foto a hoci pravdepodobne nebudem robiť-obdivujem,aj zázvor :-)
sjuz
mňam, dala by som sa pozvať:)!
babidka
rolky mam velmi rada a veruze som japonske este nejedla ...recept je uz v KK a urcite ich coskoro urobim :-) Zazvor kvitne na modro ? neviem preco som si stale myslela, ze kvitne na zltooranzovo :-))))))))
andys
Zázvor je nádherná ozdoba. Ale taký je celý recept :)
2010
@babidka , mas pravdu ale tu je cela skala farieb od modrej az po cervenu .
honestka
vsetky rolky u nas idu, ci smazene ci parene, ci v akejkolvek kombinacii a cuduj sa svet, este som sa neprejedla. fajnotka.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia