Jahodový likér /rýchly/

eldina - fotkaeldina, 8. mája 2012

sezóna jahôd sa blíži,teplé večery taktiež-a toto príde vhod,len tak- pri klábosení s priateľkami..:)

Suroviny

350 ml
250 g
350g g
100 ml




Postup

  1. 1

    Víno zohriať na veľmi nízkej teplote/môže byť aj červené,len potom menej cukru,farba likéru bude tmavšia/.Jahody umyť,očistiť a osušiť.Pokrájať ich na polovičky alebo štvrtiny.Dáme ich do hrnca s pokrievkou.

  2. 2

    Zohriate víno vyliať na jahody,zatvoriť pokrievkou a nechať 48 hodín stáť.

  3. 3

    Po 48.-ich hodinách scediť,jahody môžte zjesť,len sa neopite...:)))........Hrniec s jahodovým vínom dáme na šporák,pridáme cukor,ked zovrie-skloníme zo šporáka a miešame,kým sa nerozpustí cukor.......Nechať vychladnúť a pridať vodku či inú pálenku.....a naliať do nejakej parádnej fľašky..:)

  4. 4

    na zdravie......:))

Diskusia k receptu

leomax
Nóóóó..., tak to teda hej! Toto sa určite bude páčiť mojím babam, keď im to urobím. A mne to tiež určite bude šmakovať. Vďaka za skvelý recept!
zuzuu10
Hej hou, super tip, už viem, ako zužitkujem domácu terkelicu(vínovicu) :D
orchidea
Tak o takejto dobrotke som ešte nepočula...víno mám rada, jahody tiež tak ak sa tohto roku urodia (nie tak ako vlani že zhnili) určite si to urobím, ďakujem za recept.
stacy77777
Eldina - mám otázku. Akú dlhú trvanlivosť asi má tento likér? U nás sa totižto pripíja výnimočne,tak na Veľkú noc a Vianoce. Ale tvoj recept sa mi páči,preto by ma zaujímalo,či sa nezačne po čase kaziť,alebo či ho treba nechať v chladničke,vopred ďakujem za odpoveď
engie
Spravila som liker a je vybornyyy, dakujem krasne za recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia