Jahodový likér /rýchly/
Autor receptu: eldina
sezóna jahôd sa blíži,teplé večery taktiež-a toto príde vhod,len tak- pri
klábosení s
priateľkami..:)
Postup
- Víno zohriať na veľmi nízkej teplote/môže byť aj červené,len potom menej cukru,farba likéru bude tmavšia/.Jahody umyť,očistiť a osušiť.Pokrájať ich na polovičky alebo štvrtiny.Dáme ich do hrnca s pokrievkou.
- Zohriate víno vyliať na jahody,zatvoriť pokrievkou a nechať 48 hodín stáť.
- Po 48.-ich hodinách scediť,jahody môžte zjesť,len sa neopite...:)))........Hrniec s jahodovým vínom dáme na šporák,pridáme cukor,ked zovrie-skloníme zo šporáka a miešame,kým sa nerozpustí cukor.......Nechať vychladnúť a pridať vodku či inú pálenku.....a naliať do nejakej parádnej fľašky..:)
- na zdravie......:))