Jahodová roláda (fotorecept)

Autor receptu: ywett

Pre milovníkov jahôd a tvarohu ;-)....jednoduchá a rýchla príprava. Zvyknem to robiť aj ako koláč, na upečené cesto poukladám jahody (alebo môžu byť aj čerstvé marhule) a na ovocie natriem túto plnku a polejem čokoládovou polevou.

20-25 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Potrebné suroviny.
  2. Celé vajcia s práškovým cukrom vyšlaháme do penista.
  3. Pridáme postrúhanú citronovú kôru a troška citr. šťavy (ja dávam kvôli tomu že cesto pekne vonia )
  4. Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a dobre premiešame.
  5. Cesto vylejeme na plech ( na veľký a hlboký plech 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme asi 10 minút (mám plynovú, tak radšej pomaly)
  6. Zatiaľ si pripravíme tvarohovú plnku. Tvaroh rozmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a pridáme šlahačkovú smotanu ( ja som dávala 33%)
  7. Upečenú roládu dáme hneď na vlhkú utierku.
  8. Zvinieme a necháme vychladnúť.
  9. Po vychladnutí opatrne stiahneme papier.
  10. Roládu rozvinieme, natrieme plnkou a poukladáme polovičky jahôd a opatrne zvinieme.
  11. Dobrú chuť!!!