Jahodová roláda (fotorecept)
Autor receptu: ywett
Pre milovníkov jahôd a tvarohu ;-)....jednoduchá a rýchla príprava. Zvyknem to robiť aj ako koláč, na upečené cesto poukladám jahody (alebo môžu byť aj čerstvé marhule) a na ovocie natriem túto plnku a polejem čokoládovou polevou.
20-25 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Potrebné suroviny.
- Celé vajcia s práškovým cukrom vyšlaháme do penista.
- Pridáme postrúhanú citronovú kôru a troška citr. šťavy (ja dávam kvôli tomu že cesto pekne vonia )
- Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a dobre premiešame.
- Cesto vylejeme na plech ( na veľký a hlboký plech 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme asi 10 minút (mám plynovú, tak radšej pomaly)
- Zatiaľ si pripravíme tvarohovú plnku. Tvaroh rozmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a pridáme šlahačkovú smotanu ( ja som dávala 33%)
- Upečenú roládu dáme hneď na vlhkú utierku.
- Zvinieme a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí opatrne stiahneme papier.
- Roládu rozvinieme, natrieme plnkou a poukladáme polovičky jahôd a opatrne zvinieme.
- Dobrú chuť!!!