Jahňacie rolované plece fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 6. septembra 2011

...keď som uvidel u mäsiara krásne jahňacie plece, hneď som vedel čím ho naplním, potom som už len doladil prílohu a výborný obed bol Zobraziť celý popis...keď som uvidel u mäsiara krásne jahňacie plece, hneď som vedel čím ho naplním, potom som už len doladil prílohu a výborný obed bol na stole...

6-7
porcií
40 minút
príprava
80 minút
na 170 °C

Suroviny

1 kg
5-6 ks
 čerstvá
šampiňónová omáčka:
300 g čerstvé
400 ml
1-2 ks /feferónka/
1-2 KL
  menšia




Postup

  1. 1

    ...jahňacie plece som nožom rozbalil na veľký plát, (ja som mal dva kusy) osolil som ho a dochutil čerstvo mletým korením. Naukladal som na neho nakrájané sušené paradajky, kúsky masla, lístky bazalky a tenučké plátky výborného tvrdého syra, mne chutí Vršatec...

    Jahňacie rolované plece (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...mäsko som zroloval, previazal špagátom a na oleji som ho orestoval, aby sa zatiahlo. Potom som k nemu prihodil na hrubo nakrájanú cibuľu a dal som ho dusiť do rúry asi na 80 minút pri 170°C, posledných pár minút odkryté...

    Jahňacie rolované plece (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...na jemno nakrájanú cibuľu som orestoval na olivovom oleji, pridal som nakrájané šampiňóny a nakrájanú chilli papričku. Dusil som ich spolu so soľou a čerstvo mletým korením asi 15 minút a keď som vydusil šťavu, zalial som huby smotanou. Dochutil som hnedým cukrom, citrónovou šťavou a nastrúhaným muškátovým orieškom. Po chvíľke sa omáčka zredukovala, tak som do nej dal oriešok masla...

    Jahňacie rolované plece (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...upečené mäso som nechal odpočinúť, potom som ho nakrájal a prelial výpekom. Podával som so šampiňónovou omáčkou a domácimi vajcovými haluškami...mňam :-) ...dobrú chuť

    Jahňacie rolované plece (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

danculka
Si šikovný,ja som myslela,že jahňatá sú,len na jar a tie sú už v Taliansku.ha,ha,ale si ma presvečil,že sa mýlim,super obed...
marianne69
...teeeda,tak to je balada(KK) Ty varievas vsetky moje chute...krasny recept

evanaaa
Roláda môže byť výborná a tá omáčka....no, ani nehovorím, stačila by mi samotná, príp. s knedlou.
silvia68
V mrazáku mám pliecka z našich jahniat , ale neviem, či by som si trúfla ich vykostiť, zdá sa mi to komplikované, dáš nejakú radu ako nato? Zdá sa mi, že majú veľa blán, zatiaľ som piekla dolné stehná v celku a boli vynikajúce.
mariska61
som medzi vami nová a vidím že je tu spústa zaujímavých receptov, aj ja doma mám veľa baranieho mäsa a ako vidím aj tento recept je veľmi zaujímavý určite ho vyskúšam ...
turistka
@enerrgizer , netradične mi príde návšteva v pondelok, tak som si dnes pripravila jahňacinu podľa Tvojho receptu, oddychuje v chladničke pripravená na zajtrajšie pečienie :-)
radox1
krasna praca,vrsatec je velmi kvalitny syr.ja preferujem co najmensie sampiony,ktore pripravujem v celku,max.prekrojene na pol.
turistka
@enerrrgizer , Jedlo podľa Tvojho receptu sa vydarilo a veľmi chutilo. Zemiaky k tomu boli varené, pučené. Zaujímavá je cibuľa, ktorá sa piekla okolo rolády. Touto cibuľovou šťavou, som trošku poliala zemiaky, /tak akurát/. Dobre, že som si mäso pripravila deň vopred, prešlo dobre všetkými dochucovadlami. Ďakujeme za prianie dobrej chuti. Recept je bezchybný. Samozrejme ho mám v KK :-) Ukazuje sa pekné počasie, ranné vstávanie, a konečne šlapeme na hory.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia