Jablkovo-tvarohové lievance

andys - fotkaandys, 1. novembra 2012
Jablkovo-tvarohové lievance
Foto: andys

Kombinácia mojich dvoch obľúbených receptov na lievance.

6-8
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
250 g
1-2 ks
1 ks
2 bal.
1 bal.
1 lyžička
3-4 dl
Na dekoráciu:
250 ml
3 PL




Postup

  1. 1

    Z mlieka, vajíčka, preosiatej múky, vanilkového cukru, prášku do pečiva a škorice pripravíme cesto, do ktorého nastrúhame jabĺčka (na hrubom strúhadle) a rozmrvíme jemný hrudkovitý tvaroh (mlieko a múku použijeme primerane, aby cesto malo správnu lievancovú konzistenciu, v surovinách som uviedla iba približné množstvo). Necháme chvíľku odstáť.

  2. 2

    Na menšom množstve oleja vypražíme lievance, ktoré necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.

  3. 3

    Smotanu vymiešame s práškovým cukrom na polevu. Lievance zlepíme pomocou jahodového džemu do vežičiek, ktoré ozdobíme pomarančovým džemom, smotanovou polevou a medovkovými lístkami, prípadne posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

elekra
Exkluzívne naservírované jedlo z môjho detstva. Robievala nám ich babka s jablkami a škoricou.
danca39
poznam trochu ine lievance,ktore nam robila nasa babka.Mam pocit ,ze to robila s drozdim to cesto.?Ale tieto tvoje vyzeraju uzastne,ja ich skusim podla teba na dalsiu sobotu.
evanaaa
Dnes, ako listujem receptami tu vidím nejak viac receptov na palacinky a lievance. Nakoniec si budem musieť aj ja spraviť. A vyskúšať aj s tvarohom, len treba kúpiť. A musí byť hrudkový, jemnejší nie?
Pre @danca 39 - lievance sa dajú robiť rôzne, aj kysnuté, s droždím, aj nekysnuté, ako tieto.
lmartin
Prijemny den zelam, nahodou ste tu nemali recept na Sacherovu tortu? Manzelka ma o tyzden narodeniny a ja si musim nakupit veci :-) Prinajhorsom najdem iny recept, ale ten Vas bol tutovkovy uz od pohladu. Dakujem PS: Podobne lievance robieva manzelka a su bombasticke




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia