Jablkovo-tvarohové lievance
Autor receptu: andys
Kombinácia mojich dvoch obľúbených receptov na lievance.
6-8 porcií |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Z mlieka, vajíčka, preosiatej múky, vanilkového cukru, prášku do pečiva a škorice pripravíme cesto, do ktorého nastrúhame jabĺčka (na hrubom strúhadle) a rozmrvíme jemný hrudkovitý tvaroh (mlieko a múku použijeme primerane, aby cesto malo správnu lievancovú konzistenciu, v surovinách som uviedla iba približné množstvo). Necháme chvíľku odstáť.
- Na menšom množstve oleja vypražíme lievance, ktoré necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
- Smotanu vymiešame s práškovým cukrom na polevu. Lievance zlepíme pomocou jahodového džemu do vežičiek, ktoré ozdobíme pomarančovým džemom, smotanovou polevou a medovkovými lístkami, prípadne posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť :)