Jablkovo-tvarohové lievance

Autor receptu: andys

Kombinácia mojich dvoch obľúbených receptov na lievance.

6-8
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z mlieka, vajíčka, preosiatej múky, vanilkového cukru, prášku do pečiva a škorice pripravíme cesto, do ktorého nastrúhame jabĺčka (na hrubom strúhadle) a rozmrvíme jemný hrudkovitý tvaroh (mlieko a múku použijeme primerane, aby cesto malo správnu lievancovú konzistenciu, v surovinách som uviedla iba približné množstvo). Necháme chvíľku odstáť.
  2. Na menšom množstve oleja vypražíme lievance, ktoré necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
  3. Smotanu vymiešame s práškovým cukrom na polevu. Lievance zlepíme pomocou jahodového džemu do vežičiek, ktoré ozdobíme pomarančovým džemom, smotanovou polevou a medovkovými lístkami, prípadne posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť :)