Jablková štrúdľa

mimka946 - fotkamimka946, 1. marca 2013
Jablková štrúdľa
Foto: mimka946

Maly sme veľa jablk a nemal ich kto jesť tak som sa rozhodla pre štrúdľu.Bola úplne prepchata jablkami ale chuťovo výborna a aj jablka Zobraziť celý popisMaly sme veľa jablk a nemal ich kto jesť tak som sa rozhodla pre štrúdľu.Bola úplne prepchata jablkami ale chuťovo výborna a aj jablka zmyzli :)

20 minút
príprava
15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

1000 g
1 ks
3 ks
1 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Jablka ošúpeme,nastrúhame a vsypeme do nich škoricový a van-cukor.Cesto vyvaľkáme na múkou posypanej doske.Cesto posypeme strúhankou (kúskom strúhanky!) a dáme naňho pripravené jablká.Zrolujeme,potrieme vajcom a dáme piecť.

    Jablková štrúdľa - obrázok 1
  2. 2

    Ked je krásne ružová vyberieme.Necháme pár minút vychladnúť..

    Jablková štrúdľa - obrázok 2
  3. 3

    Posypeme praš.cukrom a nakrájame.Ešte chcem podotknúť že ja som použila viac ako 1kg jablk kedže ako som spomínala mali sme ich veľa a nemal ich kto jesť ale myslím že postačí 1kg.. :-))

    Jablková štrúdľa - obrázok 3

Diskusia k receptu

evicka39
Ja som robila strudlu ktora bola ponuknuta vcera bola vynimocna pretoze plnka bola nezvycajna jablka,mrkva a orechy tie kekse som nedala pretoze som uvazila ze nie su vhodne.Bola vyborna.
evicka39
Jablk mam dost urodili sa v mojej zahrade takze v dohladnej dobe mozem zhotovit i tuto strudlu bude urcite stavnata pretoze plnka je veru stedra .Dakuje za namet.
mimka946
Ďakujem za komentare a šťavňata je najmä táto lebo tam bolo jablk viac než dosť :)