Jablková torta
Jablková torta

Jablková smotanová torta fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 7. februára 2023
Jablková smotanová torta (fotorecept)
Foto: helena10

Torta skvelej chuti s jablkami.

Suroviny

Korpus:
100 g zmäknuté
100 g
1 KL
štipka
2 ks
100 g
1 KL
Jablková plnka:
700-800 g
50-60 ml (z kompótu alebo džús)
1 PL
1 PL
1 PL (nemusí byť)
70 g (Maizena)
Smotanový krém:
3 ks
štipka
250 g (16 %)
70 g




Postup

  1. 1

    Korpus: Na cesto vyšľahám mäkké maslo s cukrami a štipkou soli. Všľahám po jednom celé vajcia Nakoniec pridám po častiach múku s práškom do pečiva a vyšľahám. Vznikne mi hustejšie cesto.

  2. 2

    Dno aj boky (vyššie asi 2 cm ako okraj formy) okrúhlej formy s priemerom 26 cm som vyložila papierom na pečenie. Menšiu formu neodporúčam. Cesto rozotriem do formy. Vo vyhriatej rúre pečiem len 15-20 minút na 175 stupňov. Potom vyberám z rúry. Korpus nechávam vo forme, lebo sa ešte bude piecť. Rúru nevypínam.

  3. 3

    Kým sa pečie korpus, pripravujem si jablkovú plnku. Očistené a ošúpané jablká nakrájam na tenšie plátky a chvíľku podusím na panvici s jablkovou šťavou. Moja šťava bola z kompótu z červených jabĺk. Do jabĺk ešte pridávam škoricový cukor, trochu citrónovej šťavy a cviklový prášok. Plátky jabĺk zostávajú celé. Do jabĺk vlievam hustú uvarenú jablkovú šťavu so škrobom, ktorú som uvarila v inom kastróliku. Jemne premiešam a nechám chladnúť 5–7 minút. Vychladnutú jablkovú náplň natieram na predpečený korpus do formy .

  4. 4

    Na jablkovú plnku rozotriem smotanový krém. Ten si pripravujem tak, že vyšľahám bielky so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. V druhej miske vymiešam metličkou žĺtky s kyslou smotanou a následne pridávam sneh a jemne spolu vareškou vymiešam.

  5. 5

    Pečiem ešte všetko 20 minút v rúre na 175 stupňov. Kontrolujem.

    Jablková smotanová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečená torta musí riadne vychladnúť. Až potom nakrájam.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia