Jabĺčkové taštičky

jarinca - fotkajarinca, 20. októbra 2014
Jabĺčkové taštičky
Foto: jarinca

Recept bol pripravovaný z knihy, mali sme veľa jabĺčok tak sme ich takto ľahko využili. Myslím že každý tento recept pozná ale ako začiatočník Zobraziť celý popisRecept bol pripravovaný z knihy, mali sme veľa jabĺčok tak sme ich takto ľahko využili. Myslím že každý tento recept pozná ale ako začiatočník som sa chcela pochváliť :)

15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

2-3  balíčky
500 g
1 ks
 na pomúčenie dosky
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Jabĺčka si očistíme, umyjeme a nakrájame na približne rovnaké kúsky (bez jadierok samozrejme). V recepte bolo aby sa každý kúsok jabĺčka namočil do škoricového cukru, my sme do misky s nakrájanými jablkami vysypali všetok škoricový cukor a poriadne sme to spolu zamiešali aby každý kúsok bol pocukrovaný.

  2. 2

    Na pomúčenej doske si rozvaľkáme lístkové cesto asi do hrúbky 0,5 cm. Pomocou radielka vykrojíme štvorce, veľké podľa nakrájaných jabĺk aby sa nám tam zmestilo. Jablko vložíme na cesto a rohy cesta spojíme v strede tak, aby vznikli akoby taštičky. Poukladáme ich na papierom vyloženým plech.

  3. 3

    Rúru si dáme rozohriať približne na 180 stupňov. Kým sa nám rúra zohreje, každú taštičku si na povrchu potrieme žĺtkom. Potom pečieme do zlatista, tak 15-20 minút. Po vytiahnutí ich poukladáme na tácku a posypeme práškovým cukrom. My sme ich zachvíľku všetky spapali :)

Diskusia k receptu

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Robím aj ja túto jablkovú dobrotu. Neposýpam škoricou( ale môže byť)
, k tým jablčkam dám trochu marhuľového dežmu a na vrch posekané orechy. Toto zabaliť, potrieť a upiecť. Odporúčam . Je to výborné a ľahké pokušenie.
yogicek
Milá @jarinca
Pekný jednoduchý recept. Také mám rád. Žiadna piplačka a výsledok dobrý chutný koláčik. Ja dávam 5*. Len neviem či tam nemáš chybu alebo naozaj si rozvaľkala cesto na hrúbku 0,5cm. Príde mi to zbytočne hrubé. Ale máš moju pochvalu mladá dáma. Pekný deň.
evanaaa
Asi by to chcelo vyvaľkať na menej, tak asi na 2-3 mm. Ale inak dobré chuťovky, nie moc prácne a rýchle.