Hydinový perkelt s bryndzovými kroketami

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum**** , 18. októbra 2016
Hydinový perkelt s bryndzovými kroketami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (alebo kuracie)
3 ks stredne veľká
2 ks čerstvá
2 strúčiky
3 ks stredne veľká
120 g
1 PL
1 PL
 na podliatie
1 KL plnotučná
Bryndzové krokety:
400 g uvarené
1 ks
100 g
50 g
 na trojobal
 na trojobal
 na trojobal
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Na masle orestujeme nadrobno posekanú cibuľu, cesnak a červenú papriku pokrájanú na malé kocky. Po zmäknutí pridáme pokrájané mäso a restujeme, aby sa zatiahlo.

  2. 2

    Pridáme pokrájané paradajky, pretlak, horčicu, trošku povaríme a pridáme mletú sladkú papriku. Dobre premiešame a podlejeme vývarom. Varíme 20–25 minút pri miernej teplote, podľa potreby podlievame. Nakoniec dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Bryndzové krokety: Zemiaky uvaríme, ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme bryndzu, múku, vajce, podľa chuti osolíme. Vypracujeme hladké cesto, z ktorého potom tvarujeme drobné „puky“ s hmotnosťou 30–40 g. Obalíme klasicky v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a krokety vypražíme.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
asu
asu
Keby mi takýto "perkelt" uvarila a predložila moja drahá manželka, tak sa s ňou okamžite rozvediem. A Vám za toto niekto dokonca aj zaplatí, no nie je to paradox ?
radost
aaaleee..
@Asu
ty si taký nespoľahlivý vo vzťahu..??prídu iné búrky..vetry..nemôžu ťa predsa rozhádzať varechové recepty..!!..:-)
používateľ nemá avatar
asu
asu
@Radost (19.10.2016 09:17)

V júli to bolo 42 rokov, čo sme si povedali áno............Čo myslíš, je to málo, alebo veľa ?
Nejde o vzťah, ten je v poriadku.
Keď mi však niekto takto zbastardí môj obľúbený perkelt, tak sa ozvem. Takýto recept možno pochváliť (aj to len zo slušnosti ) niekomu kto začína. Ale šefkuchárovi zo **** hotela a z Bratislavy ?
Ani náhodou.
mata3636
@2010 (19.10.2016 10:08)

nehnevaj sa, ale budem ti oponovať. nejde o kopcom naložený tanier, ale tá fotka nie je hodná profesionálneho kuchára. pre mňa je priam odpudzujúca. recept samotný je klasika, tie krokety sú zaujímavé. len naložené na tanieri to nie je pekné. šéfkuchár si mohol odpustiť tie kvietky okolo a radšej vybrať pekné kúsky mäsa a šťavu naliať pekne a nie ako keby sa tam niekto vytoto
3sandra3
Mne sa tiež páči. Chcem ho variť tento víkend. Už sa teším. Musí to byť výborné :-) mňam