Huspeninka z líčok v cibuľovej marmeláde

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Do hrnca dáme líčka, očistené nožičky, soľ, celé korenie, bobkový list, zalejeme 2,5 litra vody a varíme domäkka. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame na malé kúsky. Vývar odparíme asi na 1 liter a podľa potreby dochutíme, pridáme cesnak a majorán. Mäso dáme do formičiek a zalejeme potrebným množstvom vývaru. Dáme cez noc vychladiť.
  2. Žemle nakrájame na malé kocky, pridáme trocha múky, muškátový oriešok, korenie, vajcia rozšľahané v mlieku, posekanú vňať a na cibuľke opražené kocky slaniny. Všetko premiešame, vytvarujeme oválne knedličky, zabalíme ich do fólie a naparíme alebo vyvaríme 20–25 minút.
  3. Z oleja a cukru urobíme karamel, pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, chvíľu opražíme a podlejeme vínom. Trocha posolíme a uvaríme do kompótovej konzistencie. Knedličky nakrájame na tenké kolieska, uložíme do kruhu, do stredu dáme marmeládu a na ňu vyklopíme z formičky huspeninu.