Husacie stehno s gaštanovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30-40 minút príprava |
90-120 minút tepelná úprava |
Postup- Očistené a umyté stehno vykostíme (odstraňujeme len hornú kosť), mäso opatrne
nakrojíme a naklepeme, osolíme a okoreníme.
- Plnka: gaštany so šalotkou, mrkvou a zelerom rozmixujeme, pridáme kyslú smotanu, cesnak, soľ, korenie a žĺtky. Všetko spolu vymiešame. Plnka musí byť polotuhá – podľa potreby môžeme pridať strúhanku. Plnkou naplníme vykostené stehno a zabalíme ho do parmskej šunky. Stehná opečieme na olivovom oleji z každej strany, preložíme do pekáča, pridáme rozštvrtenú cibuľu, popučený cesnak, tymian a podlejeme vývarom a červeným vínom. Prikryjeme a dáme piecť asi na 1,5 hodiny na teplotu 180 oC .
- Stehno po upečení vyberieme a odložíme do tepla, šťavu precedíme a necháme odpariť. Zahustíme ju studeným maslom. Stehná rozkrojíme, uložíme na tanier a podávame s duseným ružičkovým kelom a prelejeme zredukovanou omáčkou.
|