Šalát s hubami
Šalát s hubami

Hubový šalát so špenátom, s čučoriedkami a so syrom

Ľubomír Lovecký
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 2. júla 2018
Hubový šalát so špenátom, s čučoriedkami a so syrom
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
2
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

200 g
200 g
50 g (enoki)
60 g
150 g
5 g
50 g
50 g
100 g
60 g (asiago)




Postup

  1. 1

    Šampiňóny a hlivy umyjeme pod tečúcou studenou vodou, osušíme papierovou utierkou, nakrájame na väčšie kusy a v miske premiešame s olivovým olejom. Grilujeme na plochom grile alebo grilovacej panvici, až potom solíme a koreníme čerstvo namletým štvorfarebným korením.

  2. 2

    Medzitým prepláchneme baby špenát a v odstredivke ho zbavíme nadbytočnej vody. Huby pri grilovaní otáčame z každej strany, aby sme ich mali rovnomerne prepečené. Ku koncu pridáme kocku masla, zasypeme nasekanou pažítkou a zastrekneme šťavou z citróna.

  3. 3

    Vložíme do misky a necháme 10 minút odpočinúť. Potom už len pridáme hrsť sladkých čučoriedok, baby špenát, soľ, korenie, zľahka premiešame a môžeme podávať na veľký tanier. Na koniec poukladáme na vrch kúsky tvrdého syra asiago a krehké huby enoki.

Diskusia k receptu