Hubový perkelt

pustaPusta, recept pridal: 21. februára 2011 17:09Ďalšie jeho recepty

Na zajtrajší chladný deň som naplánovala môj vlastný recept, ktorý rodina miluje. Je chutný, zahreje a navyše jeho ríprava je jednoduchá a pomerne rýchla.

Suroviny

4
porcie
120
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Dubáky namočíme do teplej vody na 30 minút. Očistenú cibuľu pokrájame na mesiačiky, slaninu na plátky a tie na prúžky.Sušenú pálivú papriku, ak sme sa rozhodli pre ňu, posekáme na drobno.

2

Na oleji oestujeme slaninu, cibuľu a mleté čierne korenie, má potom lepšiu aromu. Pridáme obe papriky a necháme ich na tuku rozpustiť za stáleho miešania - nespáliť. Prilejeme dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené a osolíme. Podlejeme vodou, privedieme do varu a varíme pod pokrievkou na strednom plameni.

3

Zahustíme múkou, ktorú sme rozmiešali v studenej vode a povaríme ešte 15 minút. Podávame s knedľou, cestovinami, ryžou alebo zemiakmi. Ak použijeme sušenú papriku, miesto mletej, orestujeme ju spolu s cibuľou a slaninou. Jedlo má byť pikantné, ale nie veľmi ostré.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bzuky, 22. februára 2011 o 11:00
    Krásny, dobrý a jednoduchý recept


  • peter64, 22. februára 2011 o 19:31
    OK ukladám do KK a môžem použiť aj šampiňóny lebo sušené dubáky nemám som mimo domova.


  • pusta, 22. februára 2011 o 23:40
    bzuky, dakujem


  • pusta, 22. februára 2011 o 23:46
    peter, jasne že môžeš použiť aj iné huby, teda aj šampiony. pôvodne som toto jedlo varievala so šampionmi a bolo tiež výborné,ak máš rád pikantnú chuť, tak miesto štipľavej mletej papriky je chutnejšie pridať jednu až dve posekané sušené pálivé papriky. vidím, že si tiež hubomil ako ja.


  • marika21, 15. novembra 2014 o 01:13
    Dala by som si. Tá vôňa pri príprave. *****



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist