Hubový perkelt

pustaPusta, recept pridal: 21. februára 2011 17:09Ďalšie jeho recepty

Na zajtrajší chladný deň som naplánovala môj vlastný recept, ktorý rodina miluje. Je chutný, zahreje a navyše jeho ríprava je jednoduchá a pomerne rýchla.

Suroviny

4
porcie
120
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Dubáky namočíme do teplej vody na 30 minút. Očistenú cibuľu pokrájame na mesiačiky, slaninu na plátky a tie na prúžky.Sušenú pálivú papriku, ak sme sa rozhodli pre ňu, posekáme na drobno.

2

Na oleji oestujeme slaninu, cibuľu a mleté čierne korenie, má potom lepšiu aromu. Pridáme obe papriky a necháme ich na tuku rozpustiť za stáleho miešania - nespáliť. Prilejeme dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené a osolíme. Podlejeme vodou, privedieme do varu a varíme pod pokrievkou na strednom plameni.

3

Zahustíme múkou, ktorú sme rozmiešali v studenej vode a povaríme ešte 15 minút. Podávame s knedľou, cestovinami, ryžou alebo zemiakmi. Ak použijeme sušenú papriku, miesto mletej, orestujeme ju spolu s cibuľou a slaninou. Jedlo má byť pikantné, ale nie veľmi ostré.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bzuky, 22. februára 2011 o 11:00
    Krásny, dobrý a jednoduchý recept


  • peter64, 22. februára 2011 o 19:31
    OK ukladám do KK a môžem použiť aj šampiňóny lebo sušené dubáky nemám som mimo domova.


  • pusta, 22. februára 2011 o 23:40
    bzuky, dakujem


  • pusta, 22. februára 2011 o 23:46
    peter, jasne že môžeš použiť aj iné huby, teda aj šampiony. pôvodne som toto jedlo varievala so šampionmi a bolo tiež výborné,ak máš rád pikantnú chuť, tak miesto štipľavej mletej papriky je chutnejšie pridať jednu až dve posekané sušené pálivé papriky. vidím, že si tiež hubomil ako ja.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist