Hubový perkelt

pustaPusta, recept pridal: 21. februára 2011 17:09Ďalšie jeho recepty

Na zajtrajší chladný deň som naplánovala môj vlastný recept, ktorý rodina miluje. Je chutný, zahreje a navyše jeho ríprava je jednoduchá a pomerne rýchla.

Suroviny

4
porcie
120
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Dubáky namočíme do teplej vody na 30 minút. Očistenú cibuľu pokrájame na mesiačiky, slaninu na plátky a tie na prúžky.Sušenú pálivú papriku, ak sme sa rozhodli pre ňu, posekáme na drobno.

2

Na oleji oestujeme slaninu, cibuľu a mleté čierne korenie, má potom lepšiu aromu. Pridáme obe papriky a necháme ich na tuku rozpustiť za stáleho miešania - nespáliť. Prilejeme dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené a osolíme. Podlejeme vodou, privedieme do varu a varíme pod pokrievkou na strednom plameni.

3

Zahustíme múkou, ktorú sme rozmiešali v studenej vode a povaríme ešte 15 minút. Podávame s knedľou, cestovinami, ryžou alebo zemiakmi. Ak použijeme sušenú papriku, miesto mletej, orestujeme ju spolu s cibuľou a slaninou. Jedlo má byť pikantné, ale nie veľmi ostré.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bzuky, 22. februára 2011 o 11:00
    Krásny, dobrý a jednoduchý recept


  • peter64, 22. februára 2011 o 19:31
    OK ukladám do KK a môžem použiť aj šampiňóny lebo sušené dubáky nemám som mimo domova.


  • pusta, 22. februára 2011 o 23:40
    bzuky, dakujem


  • pusta, 22. februára 2011 o 23:46
    peter, jasne že môžeš použiť aj iné huby, teda aj šampiony. pôvodne som toto jedlo varievala so šampionmi a bolo tiež výborné,ak máš rád pikantnú chuť, tak miesto štipľavej mletej papriky je chutnejšie pridať jednu až dve posekané sušené pálivé papriky. vidím, že si tiež hubomil ako ja.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a na kyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist