Hubové rizoto
Hubové rizoto

Hubové rizoto

sonulienka - fotkasonulienka, 18. októbra 2017

U nás dnes na obed jednoduché, rýchle ale vynikajúce.

10 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

 dusené




Postup

  1. 1

    Tak ako som písala jednoduché ale výborné. Ja som najprv udusila huby, v mojom prípade dubáky a modráky. Neuvádzam presne množstvo, to záleží na tom pre koľkých sa varí ja som varila len pre nás dvoch s manželom. Zvlášť som si na póre udusila ryžu. Ryžu robím nasledovne. Dám pór popražiť do sklovita potom pridám ryžu a krátko popražím. Ryžu robím v takomto pomere - jeden hrnček ryže a jeden a pol hrnčeky vývaru. Alebo môžete dať aj vodu. Dusila som ju asi 15-20 minút miešala som a keď bola voda vyparená som vypla šporák a nechala ryžu dojsť. Akonáhle som mala ryžu hotovú, som do nej pridala huby, dobre pomiešala a ak treba tak ešte dochutiť soľou alebo niekto aj korením. Ja som nemusela vo vývare je soľ a aj v hubách tak nám to stačilo. Nerobím hubové rizoto tak, že spolu dusím ryžu aj huby. Huby dusím vždy zvlášť. Manželovi som nastrúhala aj syr.

    Hubové rizoto - obrázok 1
  2. 2

    Ja žiaľ nemôžem tak len takto.

    Hubové rizoto - obrázok 2
  3. 3

    No a obed bol raz dva. Hubárska sezóna pomaličky končí, kto mal šťastie tak ako u nás manžel tak si na hubovom rizote pochutí aj uprostred zimy.

    Hubové rizoto - obrázok 3
  4. 4

    No a tu sa už manžel hostí.

    Hubové rizoto - obrázok 4

Diskusia k receptu

jozka2
Hubove rizoto milujem a vobec rizoto na mnoho inych sposobov.S porom som ryzu neskusala,ale co nie je moze byt,skusim.Do ryze pridavam zmes m,razenej zeleninya ako ty nakoniec pripmiesam huby,dobrota nad dobroty.
sonulienka
@Jozka2 ďakujem veď aj ja robím rôzne rizoto, zeleninové aj s kúskami mäsa ako kedy ale teraz máme veľa húb tak nám prišlo na chuť hubové. Ja pór používam veľmi často je jemnejší aj pod mäso alebo napríklad do gulášu a keď som aj po operácii žlčníka ma pobolievajú žlčové cesty ako aj teraz, tak radšej používam pór.
haji
Čistá provokace. Musí být výborné, takové hubové rizoto, cítím tu vúni, hmm Krásné pozdravení, milá @Sonulienka , tobě i manželovi! Ten se má, jako na kraji v nebi!! Mávám!
sonulienka
@Haji ďakujem krásne keby si bola bližšie pozvem Ťa a urobím Ti hubové rizoto. Pozdravujem.
haji
@Sonulienka (20.10.2017 10:43)
Děkuji, jsi milá. Vůně se píše s kroužkem. oh
sonulienka
@Kikusiatko1507 som rada, že som inšpirovala.
Ešte špekulujem jeden recept len ho musím dobre vymyslieť aby sa podaril s hubami tak ak vyskúšam a podarí sa dám ho sem.
flufi
skúste pridať aj dusené kuracie pečienky.
sonulienka
@Flufi keď je hubové rizoto tak nech je len hubové a čo sa týka hydinových pečienok. Nezvykneme kupovať kuracie tie nám nejak nechutia ale kupujeme kačacie a keď ich robím do tých pridám hubový prášok ku koreninám.
Takto zvykneme robievať u nás. Nemusí to byť zlé aj tak ako píšeš možno aj vyskúšam veď mám veľa v mrazničke húb. Uvidím - ďakujem za radu.