Hubové rizoto

Hubové rizoto

Autor receptu: sonulienka

U nás dnes na obed jednoduché, rýchle ale vynikajúce.

10 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tak ako som písala jednoduché ale výborné. Ja som najprv udusila huby, v mojom prípade dubáky a modráky. Neuvádzam presne množstvo, to záleží na tom pre koľkých sa varí ja som varila len pre nás dvoch s manželom. Zvlášť som si na póre udusila ryžu. Ryžu robím nasledovne. Dám pór popražiť do sklovita potom pridám ryžu a krátko popražím. Ryžu robím v takomto pomere - jeden hrnček ryže a jeden a pol hrnčeky vývaru. Alebo môžete dať aj vodu. Dusila som ju asi 15-20 minút miešala som a keď bola voda vyparená som vypla šporák a nechala ryžu dojsť. Akonáhle som mala ryžu hotovú, som do nej pridala huby, dobre pomiešala a ak treba tak ešte dochutiť soľou alebo niekto aj korením. Ja som nemusela vo vývare je soľ a aj v hubách tak nám to stačilo. Nerobím hubové rizoto tak, že spolu dusím ryžu aj huby. Huby dusím vždy zvlášť. Manželovi som nastrúhala aj syr.
  2. Ja žiaľ nemôžem tak len takto.
  3. No a obed bol raz dva. Hubárska sezóna pomaličky končí, kto mal šťastie tak ako u nás manžel tak si na hubovom rizote pochutí aj uprostred zimy.
  4. No a tu sa už manžel hostí.