Hubové rizoto
Hubové rizoto
Autor receptu: sonulienka
U nás dnes na obed jednoduché, rýchle ale vynikajúce.
10 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Tak ako som písala jednoduché ale výborné. Ja som najprv udusila huby, v mojom prípade dubáky a modráky. Neuvádzam presne množstvo, to záleží na tom pre koľkých sa varí ja som varila len pre nás dvoch s manželom.
Zvlášť som si na póre udusila ryžu. Ryžu robím nasledovne. Dám pór popražiť do sklovita potom pridám ryžu a krátko popražím. Ryžu robím v takomto pomere - jeden hrnček ryže a jeden a pol hrnčeky vývaru. Alebo môžete dať aj vodu.
Dusila som ju asi 15-20 minút miešala som a keď bola voda vyparená som vypla šporák a nechala ryžu dojsť. Akonáhle som mala ryžu hotovú, som do nej pridala huby, dobre pomiešala a ak treba tak ešte dochutiť soľou alebo niekto aj korením. Ja som nemusela vo vývare je soľ a aj v hubách tak nám to stačilo. Nerobím hubové rizoto tak, že spolu dusím ryžu aj huby. Huby dusím vždy zvlášť.
Manželovi som nastrúhala aj syr.
- Ja žiaľ nemôžem tak len takto.
- No a obed bol raz dva. Hubárska sezóna pomaličky končí, kto mal šťastie tak ako u nás manžel tak si na hubovom rizote pochutí aj uprostred zimy.
- No a tu sa už manžel hostí.