Hubové placky fotorecept

poetka - bez fotkypoetka, 20. júla 2016
Hubové placky (fotorecept)
Foto: poetka

Toto je môj prvý recept , ktorý tu uverejňujem, na vareche čítam recepty, ktoré obsahujú neskutočný zhluk ľudskej fantázie. Ja tu vkladám jednoduché jedlo Zobraziť celý popisToto je môj prvý recept , ktorý tu uverejňujem, na vareche čítam recepty, ktoré obsahujú neskutočný zhluk ľudskej fantázie. Ja tu vkladám jednoduché jedlo zo surovín zo záhrady a lesa. Tieto placky si pamätám od detstva, piekla ich moja babka i mama, teraz ich pripravujem svojim deťom. Zvyčajne si prispôsobujem recepty podľa svojej chuti a surovín. Tieto placky nemám potrebu obmieňať. Majú príjemnú chuť čerstvých dubákov, keď máme na ne chuť v zime, tak mám v zásobe mrazené dubáky.

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 tanier
1
 (alebo olej)
cca 1/2 PL
cca 1/2 ČL
3 dcl
cca 5 PL
1




Postup

  1. 1

    Na oleji alebo masti popražíme nadrobno pokrájanú väčšiu cibuľu, Pridáme nadrobno pokrájané dubáky, rascu, ( ja dávam rascu , ktorú zbieram na lúkach pod lesom, je krásne aromatická) a soľ. Dubáky obsahujú veľa vody, netreba teda podlievať.

    Hubové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto vyzerá udusená hríbovo-cibuľová zmes.

    Hubové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým nám udusené dubáky chladnú, urobíme si cesto ako na palacinky z mlieka, múky a vajca. Pridáme hubovo-cibuľovú zmes, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a dosolíme podľa potreby. Samozrejme, že prispôsobiť si môžete tuk, ja som dnes dala domácu bravčovú masť , ale zvyknem dávať aj olej. Taktiež mlieko, myslím, že nie je problém dať sójové mlieko, ja dávam mlieko od našej kravičky. :) Netreba sa báť rasce ani petržlenovej vňate, dávam jej dosť, dodávajú plackám výbornú chuť.

    Hubové placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vznikne nám husté cestíčko, z ktorého pečieme na dolkovej panvici malé placky, ako dieťa si pamätám, že sme túto panvicu nemali, mama nám ich piekla veľké ako palacinky a my sme si do nich zabalili nakrájané paradajky a utiekli sme s nimi do záhrady na strom, kde sme sa hostili. Mama mi zakázala uverejniť fotku, na ktorej sa pečú placky, lebo je to 30 ročná stará panvica, ale ja som ju neposlúchla :) snáď mi to odpustí.

    Hubové placky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávať môžeme podľa vlastnej chuti, mne stačí jednoduchý zeleninový šalát z toho, čo nájdem v záhrade, deti k tomu majú rady zemiakovú kašu.

Diskusia k receptu

afataga
mnam to musi byt dobrota, jasne ze k hubam patri mast a nie olej, panvica nema chybu :-), na takych sa obycajne robi najlepsie, nam tu tiez na luke asi rastie rasca, ale nie som si ista, lebo je este jedna bylinka, co sa na nu podoba a ta je jedovata, kravicku sice nemame, ale dubaky a ine huby ano, tak len pridavaj, nic sa neboj :-)
siisa
Dubáky sú dubáky ! Preto jedlo musí byť úžasné, páči sa mi veľmi. Ďakujem za receptík....ukladám si do KK . Určite vyskúšam ! 5*
katka78
Vitaj na vareche, pekný prvý recept, ešte aj človečinou vonia, nielen hubami :-)
1x kika33
haji
Hned bych ochutnala, bo voní až k nám, tvoje hubové placičky!
violeta
Pekné placky, zdá sa, že žiješ v súhre s prírodou, paráda...
jack
Pekné a isto dobré.Ten šparhet(piecka) nemá chybu.Aj panvička.Veľmi sa.mi páči.Všetko.
jack
Apropo...vitaj medzi varecháčmi.
kimlo
Parádny recept! Pripomenul mi že mám v mrazáku ešte hríby z minulej sezóny, tak to skúsim...
ancicka
U nás na huby nik nechodí,ale recept sa zíde,lebo je výborny.kk
kecemis
V sobotu sa chystam na huby, takze verim, ze coskoro bude recept vyskusany.
frezia
Ja mam tiez este zamrazene hriby, tak tu tvoju dobrotu urobim. V takej panvici robievala kedysi moja moja mama dolky. 5* a ulozene.
denyany
Huby a jedlá z nich mám rada, tak sa mi páči aj tvoj recept. Je skvelé, že si takto vieš uvariť z vlastných surovín. Ale zas mi je jasné, koľko to všetko obnáša práce a trpezlivosti.
danda3
Tvoje placky vyzerajú neodolateľne, vyskúšam s hlivou, pretože dubáky u nás nehrozia a takú panvicu mám aj ja, teda je u syna a už som si ju pýtala naspäť, pretože ju nepoužíva.