Hŕstková polievka

anina6Anina6, 56 ročná žena, Humenné, 10. apríla 2013 13:36
Ďalšie jej recepty »

Hŕstková polievkaFoto: anina6

Túto polievku môžme uvariť z hotovej zmesi, ktorá sa volá Hrstka a obsahuje strukoviny ako je šošovica, fazuľa farebná, hrach lúpaný a jačmenné krúpy. Alebo si namiešame strukoviny aké máme doma s krúpami a výdatná polievka je na svete.

10 min
príprava
120 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Hrstku alebo strukoviny namočíme na noc do studenej vody. Pred varením si strukoviny prepláchneme a vodu zlejeme. Varíme v odkrytom hrnci a prvú vodu zlejeme. Varíme aj 2 hodiny a občas premiešame. Hrstkovú zmes si teda uvaríme a keď je uvarená pridáme očistenú koreňovú zeleninu, t.j. mrkvu, petržlen a zeler a ak máme tak aj vňať. Ja som mala zamrazené zelerovú vňaťku, tak som pridala aj túto.

  2. 2

    Soľ a ostatné korenie pridávame až po uvarení strukovín. Nakoniec ešte pridáme ošúpaný a prelisovaný strúčik cesnaku.

  3. 3

    Ako posledný krok si pripravíme zápražku z oleja alebo bravčovej masti, na ktorej speníme nakrájanú cibuľu, pridáme asi 1/2 polievkovej lyžice hladkej múky, popražíme do zlatista a na koniec pridáme asi 1/2 čajovej lyžičky mletej červenej papriky. Hotovú zaprážku vlejeme do polievky, necháme prevrieť a hrstkovú polievku máme uvarenú.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 7 ľudí (4,7 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist