Slovenská hrstková polievka

pustaPusta, 10 ročné dievča, Bratislava, 10. marca 2011 18:45
Ďalšie jej recepty »

Slovenská hrstková polievkaFoto: pusta

Je to výborná polievka slovenskej kuchyne, vhodná na chladnejšie dni i pôstne obdobie. Varím ju podľa receptu, ktorý bol uverejnený v kalendári Gazdinka 2007. Je veľmi chutná a výdatná.

4
porcie
150 min
príprava
120 min
tepelná úprava

Suroviny

v suchom stave:
1 hrsť
1 hrsť
1 hrsť
1 hrsť
2 ks
1 ks, veľká
1 ks
1 ks, stredne veľká
3 strúčiky
100 g, zelený čerstvý/mrazený
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti  sušená
1 PL
2 PL
podľa potreby

Postup prípravy

  1. 1

    Do hrnca dáme vopred namočenú fazuľu a hrach, zalejeme vodou, osolíme a varíme do polomäkka.Pridáme šošovicu, jačmenné krúpy, mrkvu pokrájanú na kolieska, petržlen na kocky, dolejeme vodou a varíme do mäkka. Pridáme zemiaky pokrájané na kocky a zahustíme zásmažkou z múky, posekanej cibule, oleja.

  2. 2

    Okoreníme mletým čiernym korením, dosolíme, pridáme zelený hrášok, krátko povaríme, dosolíme, pridáme rozomnutú majoránku.

  3. 3

    Dochutíme prelisovaným cesnakom, vypneme plameň, prikryjeme pokrievkou a necháme chvíľku postáť,aby sa polievka pekne prevoňala cesnakom. Podávame horúce.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (3,4 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist