Perníkový koláč
Perníkový koláč

Hrnčekový perník s čokoládou

tbs - bez fotkytbs, 28. februára 2024
Hrnčekový perník s čokoládou
Foto: tbs
20
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

2 ks
1 hrnček (250g)
1/3 hrnčeka (100 ml)
2 hrnčeky (500 ml)
3 PL
2 hrnčeky (400 g)
1,5 PL
1 KL
1 bal.
1 KL
50 g
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme vajíčka s cukrom, Pridáme džem, olej, mlieko a vyšľaháme.

  2. 2

    Zmiešame múku, kakao, sódu bikarbónu a prášok do perníka, preosejeme a zamiešame k vajíčkam.

  3. 3

    Vymastíme plech, vylejeme cesto a pridáme nadrobno nalámanú čokoládu a dáme piecť (30 minút na 175 °C).

    Hrnčekový perník s čokoládou - obrázok 3
  4. 4

    Po vychladnutí koláč natrieme džemom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia