Hrnčekový koláč ovocný

hanee - fotkahanee, 20. júla 2012
Hrnčekový koláč ovocný
Foto: hanee

jednoduchy, lahunky, nadychny kolac... aj pre gazdinky, ktorym pecenie vobec nejde

20
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2,5 hrnceka
1 hrncek
0,5 hrnceka
3 KL
2 kelimky
1 kelimok
2 ks




Postup

  1. 1

    Do misky dame: muku, cukor, pr. do peciva, olej, dva jogurty ( ja som mala jeden kavovy a jeden kokosovy), jeden jogurtovy kelimok mlieka a dve cele vajicka. Vsetko spolu riadne premiesame, my lenivejsi si pomozeme mixerom.

  2. 2

    Plech vymazeme a vysypeme mukou, alebo struhankou (ja som mala muku). Vymiesanu zmes vlejeme do plechu.

  3. 3

    Mala som v ladnicke 5 sliviek a 4 nektarinky. Ovocie som umyla, odkostkovala a nakrajala na stvrtky. Naukladala na kolacik a dala zapiect do predhriatej rury na 180°C asi na 25 minut, odporucam po 20 min, skusit spajlou a podla potreby dopiect.

  4. 4

    Ked bol kolacik hotovy, vytiahla som ho z truby a posypala vanilkovym cukrom. Nechala trocha vychladnut, nakrajala a nestacila som sa cudovat ako rychlo mizne .o)

    Hrnčekový koláč ovocný - obrázok 4

Diskusia k receptu

izabella929
koláčik, ktorý nikdY nesklame, je s ním málo roboty a použiť sa môže čokoľkvek, čo práve záhrada dá.-)) pekný ho máš.-)))
myalab
Chcela by som sa opytat, vidim, ze ovocie je na spodku kolacika a pises, ze ho poukladame na vrch.
luckaprima
@myalab podla mna, pokial ho neobalis v muke tak pocas pecenia klesne :) inak kolaci vypada uzasne, v dohladnej dobe ho isto ukuchtim.. mňam
hanee
presne tak, ovocie som nevyvalala v muke, tak padlo dolu, mozno keby som ho nakrajala na mensie, lahsie kusky tak by ostalo navrchu, alebo ak by bolo cesto tuhsie... kolaciku to vsak vobec neublizilo, aj kri krajani krasne drzi po kope
mariaklara
Teším sa tomuto hrnčekovému, také mám rada, nemusím vyťahovať váhy, vyzerá veľmi dobre, už je uložený v kk, ďakujem!
45678
chcem sa spýtať od čoho je ten koláčik tmavý? ...nevidím v surovinách kakao, ani nič čo by farbilo ?.. aha, zistila som v postupe jeden kakaový jogurt .-))
marienka44
@Hanee ,este taky s jogurtom som neskusala. Obycajne kelimok od jogurtu sluzi ako odmerka.
Cukrovat sa ma az po dokladnom vychladnuti, lebo na teplom zakusku sa cukor rozpusti. Nuti nas potom znovu pocukrovat ...
hanee
@marienka44 moja odmerka bol "ranajkovy" hrncek, asi 300 ml a jogurty boli 125 gr, Cukrujem naschval za horuca, aby sa tam cukor chytil a neopadaval, ked kolacik papame.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia