Hrnčeková knedľa z mikrovlnky (fotorecept)

Autor receptu: diabambulka

Pre tých ktorí nestíhajú, alebo z iných príčin nemajú knedľu...a jedlo skoro hotové, dnes to bol môj prípad. Segedínsky guľáš takmer hotový a knedľa nikde a pre krátkosť času som zvolila túto variantu. Viem že ma mnohé varecháčky nepochvália, veď ton nieje tá naša obľúbená parená, ale je to rýchlovka ktorú zvládne každý:-)

26 ks
porcií

Suroviny

Postup

  1. HRNČEK = 250 ml 1 a 1/2 rožka nakrájame na kocky. Do misky dáme múku, pokrájané rožky, soľ, prášok do pečiva, mlieko, žĺtky a všetko spolu dobre premiešame.
  2. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame do zmesi.
  3. Formu vhodnú do mikrovlnky si vymastíme herou a vylejeme do nej pripravené cestíčko. Ja som použila silikónovú formu a ešte mi troška zostalo a tak som zvyšok vyliala do vymasteného hrnčeka v ktorom som merala múku a mlieko. Môžete použiť poprípade aj sklenenú formu na bábovku. Takto pripravené môžeme dať vlniť do mikrovlnky. Silikónovú formu som dala na 8 minút pri 800 W a hrnček= 4 minúty pri 800 W. Urobíme skúšku špáradlom a keď na ňom nič nezostane tak je to hotové.
  4. Po vybratí z mikrovlnky ešte chvíľku to necháme v hrnčeku, alebo forme v ktorej sme to robili a potom vyklopíme a nakrájame.
  5. Hotovo a dobrú chuť:-)))