Foto: sjuz
Boli sme v Patinciach na pobyte - a mali úžasných kuchárov. Na večeru sme mali tieto knedličky s jelením gulášom a bola to báseň Zobraziť celý popisBoli sme v Patinciach na pobyte - a mali úžasných kuchárov. Na večeru sme mali tieto knedličky s jelením gulášom a bola to báseň :) Kuchár mi ochotne dal recept, a k nemu aj svoj mobil - vraj keď budem potrebovať radu, mám kedykoľvek zavolať... :))
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rožky pokrájame na kocky. Cibuľu nadrobno, slaninku na kocky. Trochu osmahneme do zlata na cibuľke slaninku.Pridáme k rožkom, osolíme, pridáme vňať.
- 2
Vajíčko rozšľaháme - buď v celku, alebo dáme zvlášť žľtok a bielok vyšľaháme do peny.
- 3
Ak je hmota príliš hustá, pridáme trochu vlažného mlieka, ak je príliš riedka, zahustíme strúhankou ( nie múkou!)
- 4
Hmotu si rozložíme na potravinársku fóliu a urobíme z nej valček. Zabalíme do fólie - zahneme konce a ušúľame valček, aby hmota bola bez vzduchových bublín.
- 5
Varíme vo vode 15-20 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja sa chystam na vikend na guláš a tieto knedlíky :)