Hríbový guláš (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Dnešný hubársky úlovok malých suchoríbkov by bolo škoda krájať na sušenie, tak skončili
v guláši.
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Hríby namočíme do vodu
- preložíme do sitka a opláchneme pod tečúcou vodou
- Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji, pridáme umyté hríby, podusíme vo vlastnej šťave
- pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, rascu a soľ a mletú červenú papriku
- podlejeme vodou a varíme do mäkka
- pred dovarením pridáme rajčiny a papriku
- nakoniec pretlačený cesnak, majoránku a mleté čierne korenie, ak treba zahustíme lyžicou hladkej múky rozmiešanej v troške vody, necháme povariť a odstavíme, podávame s čerstvým chlebom