Hríbový guláš (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Dnešný hubársky úlovok malých suchoríbkov by bolo škoda krájať na sušenie, tak skončili v guláši.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hríby namočíme do vodu
  2. preložíme do sitka a opláchneme pod tečúcou vodou
  3. Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji, pridáme umyté hríby, podusíme vo vlastnej šťave
  4. pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, rascu a soľ a mletú červenú papriku
  5. podlejeme vodou a varíme do mäkka
  6. pred dovarením pridáme rajčiny a papriku
  7. nakoniec pretlačený cesnak, majoránku a mleté čierne korenie, ak treba zahustíme lyžicou hladkej múky rozmiešanej v troške vody, necháme povariť a odstavíme, podávame s čerstvým chlebom