Hríbová mrvenička (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Túto polievku doma zbožňujeme. Robím ju z hríbov čerstvych, mrazených,ale aj sušených. Teraz varím z mrazených.

10
porcií
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Suroviny na polievočku.
  2. Do hrnca dame variť hríby. Osolíme a dáme rascu.
  3. Po polhodinke varenia hríbov(hrabákov) pridáme očistené, na kusočky pokrájané zemiaky. Dovaríme.
  4. Kým sa hríby a zemiaky varia, urobíme si z vajca, soli a hrubej múky mrveničku. Cesto z tychto surovín spracujeme a postrúhame na hrubom strúhadle.
  5. Keď sa v hrnci všetko dovarilo, tak si na panvici na oleji speníme narobno nakrajanú cibuľku a opražíme do zlatova.
  6. Potom panvicu odstavíme z ohňa a pridáme mleté čierne korenie, majoránku a červenú mletú papriku
  7. Všetko zalejeme vodou ,alebo trochou vývaru z hríbov, necháme prejst varom a vlejeme do hrnca.
  8. Nakoniec do polievky vhodíme závarku, mrveničku, kratko povaríme a odstavíme z ohňa. Polievku varíme hustejšiu, aby aj chlapi sa najedli. Podávame ju s chlebíkom.