Hríbová mrvenička (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Túto polievku doma zbožňujeme. Robím ju z hríbov čerstvych, mrazených,ale aj sušených. Teraz varím z mrazených.
10 porcií |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny na polievočku.
- Do hrnca dame variť hríby. Osolíme a dáme rascu.
- Po polhodinke varenia hríbov(hrabákov) pridáme očistené, na kusočky pokrájané zemiaky. Dovaríme.
- Kým sa hríby a zemiaky varia, urobíme si z vajca, soli a hrubej múky mrveničku. Cesto z tychto surovín spracujeme a postrúhame na hrubom strúhadle.
- Keď sa v hrnci všetko dovarilo, tak si na panvici na oleji speníme narobno nakrajanú cibuľku a opražíme do zlatova.
- Potom panvicu odstavíme z ohňa a pridáme mleté čierne korenie, majoránku a červenú mletú papriku
- Všetko zalejeme vodou ,alebo trochou vývaru z hríbov, necháme prejst varom a vlejeme do hrnca.
- Nakoniec do polievky vhodíme závarku, mrveničku, kratko povaríme a odstavíme z ohňa. Polievku varíme hustejšiu, aby aj chlapi sa najedli. Podávame ju s chlebíkom.