Hrášková polievka (fotorecept)

Hrášková polievka (fotorecept)
matavarechaMatavarecha, recept pridal: 1. marca 2011 14:38Ďalšie jeho recepty

Takúto sme varili ešte na základnej škole na hodine varenia :))) u nás obľúbená

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Na oleji opražíme múku pridáme červenú papriku a rascu a zalejeme vodou. Osolíme a dáme hrášok. Keď je hrášok polomäkký urobíme z vajca, krupice, trošku soli, petržlenovej vňate a muškátového oriešku polotuhé cesto a do polievky urobíme haluštičky. Uvaríme a ochutíme polievku petržlenovou vňaťou. Niekedy na začiatku namiesto červenej papriky opražím nastrúhanú mrkvu

2

na oleji opražím múku, červenú papriku, rascu
Hrášková polievka (fotorecept) - obrázok 2

3

zalejeme vodou
Hrášková polievka (fotorecept) - obrázok 3

4

pridáme hrášok a posolíme a varíme
Hrášková polievka (fotorecept) - obrázok 4

5

v miske zmiešame vajce, krupicu, petržlenovú vňať, muškátový oriešok a soľ a urobíme polotuhé cesto
Hrášková polievka (fotorecept) - obrázok 5

6

polotuhé cesto
Hrášková polievka (fotorecept) - obrázok 6

7

haluštičky uvaríme v polievke
Hrášková polievka (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alena45, 1. marca 2011 o 20:27
    túto polievku som tak dlho hľadala! Robila ju moja susedka, aj mi ju popísala, ale ja som to zabudla. Dúfam, že ju nestratím, lebo práve nejde kuchárska kniha.


  • janger, 1. marca 2011 o 23:18
    Uz je v mojej KK!


  • zuzu1986, 2. marca 2011 o 08:13
    môže byť, lúbim polievočky :-)


  • 3sandra3, 2. marca 2011 o 15:38
    aj ja mám rada polievočky


  • bejda7, 2. marca 2011 o 17:27
    Túto polievočku robíme presne ako ty a tiež je oblúbená:)


  • lyali, 3. marca 2011 o 01:50
    Fajn osvieženie mojej pamäte! Podobnú hráškovú s krupicovými haluškami som robila už veru pradávno... Ukladám si tú Tvoju!!! :-)


  • lucylee, 3. marca 2011 o 09:05
    mňam, vyzerá dobre


  • lucccka, 3. marca 2011 o 10:48
    Keď sa to varí na základnej škole, tak to potom musím zvládnuť aj ja. Super.


  • adlenka, 3. marca 2011 o 22:21
    vyzerá to super, len koľko čoho na tie halušky?Koľko krupice?


  • matavarecha, 4. marca 2011 o 10:11
    Neviem koľko krupice dám jedno vajce, štipku soli a krupicu pomaly sypem a premiešam keď je polotuhé cestíčko je to dosť. Polotuhé cestíčko je keď dáš lyžičku nabok a pomaličky hmota odpadáva. Keď budem robiť polievku odvážim.


  • adlenka, 5. marca 2011 o 12:04
    Ďakujem, ja sa už dlho chystám na halušky s bryndzou, no bojím sa, že ich pokazím, lebo neviem koľko čoho presne, každý vraví od oka, že to musím vidieť aké je to cesto...


  • maartina, 23. júna 2011 o 15:18
    mám rada túto polievku ...a dnes som ju varila podľa tvojho receptu, mňam :)


  • miskamm, 24. októbra 2011 o 22:23
    matka, tak vela kopirujem do mojej kk... ucim sa pomaly zase varit :-) dakujem za motivaciu. Miska


  • matavarecha, 25. októbra 2011 o 08:10
    @miskamm vitaj na vareche. som rada a teším sa aj na tvoje výtvory. ja sa priznám veľa tu nemám čas chodiť ale teraz v zime si ho hádam nájdem. :-)))


  • elistom, 5. januára 2012 o 13:54
    namiesto halusiek tam nemozem dat ine cestoviny do polievky-napr.rezance?


  • andie29, 30. júna 2012 o 17:26
    mňam, veľmji šmačne vyzerá :-) , už dlho som nerobila takúto hráškovú polievočku, ďakujem za pripomenutie a už aj si ju idem urobiť, mám čerstvý hrášok, tak snáď to bude chutiť i mojmu synčekovi :-) bo čerstvý surový hrášok mu nechutí :-(


  • jozka2, 3. marca 2014 o 16:19
    dala si mi typ na obednajsiu polievku,cez noc nam napadalo Tolko snehu ze sa neda autom ist vonku a tak sedim doma a nechce sa mi ani nic robit,vdaka


  • mantheniel, 8. júla 2014 o 11:23
    Mňam mňam práve sa varí polievočka dakujem za super recept, ľahké a zdravé :)


  • angelheart, 17. novembra 2014 o 20:59
    Vďaka za recept, hľadala som ho dlhšie, porovnávala som, skúšala som a tento je ten správny. Z "obyčajnej" hráškovej polievky sa stala priateľova najobľúbenejšia, tak ju varím najčastejšie :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist