Hrášková polievka (fotorecept)

Hrášková polievka (fotorecept)
matavarechaMatavarecha, recept pridal: 1. marca 2011 14:38Ďalšie jeho recepty

Takúto sme varili ešte na základnej škole na hodine varenia :))) u nás obľúbená

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Na oleji opražíme múku pridáme červenú papriku a rascu a zalejeme vodou. Osolíme a dáme hrášok. Keď je hrášok polomäkký urobíme z vajca, krupice, trošku soli, petržlenovej vňate a muškátového oriešku polotuhé cesto a do polievky urobíme haluštičky. Uvaríme a ochutíme polievku petržlenovou vňaťou. Niekedy na začiatku namiesto červenej papriky opražím nastrúhanú mrkvu

2

na oleji opražím múku, červenú papriku, rascu
Hrášková polievka (fotorecept) - obrázok 2

3

zalejeme vodou
Hrášková polievka (fotorecept) - obrázok 3

4

pridáme hrášok a posolíme a varíme
Hrášková polievka (fotorecept) - obrázok 4

5

v miske zmiešame vajce, krupicu, petržlenovú vňať, muškátový oriešok a soľ a urobíme polotuhé cesto
Hrášková polievka (fotorecept) - obrázok 5

6

polotuhé cesto
Hrášková polievka (fotorecept) - obrázok 6

7

haluštičky uvaríme v polievke
Hrášková polievka (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alena45, 1. marca 2011 o 20:27
    túto polievku som tak dlho hľadala! Robila ju moja susedka, aj mi ju popísala, ale ja som to zabudla. Dúfam, že ju nestratím, lebo práve nejde kuchárska kniha.


  • janger, 1. marca 2011 o 23:18
    Uz je v mojej KK!


  • zuzu1986, 2. marca 2011 o 08:13
    môže byť, lúbim polievočky :-)


  • 3sandra3, 2. marca 2011 o 15:38
    aj ja mám rada polievočky


  • bejda7, 2. marca 2011 o 17:27
    Túto polievočku robíme presne ako ty a tiež je oblúbená:)


  • lyali, 3. marca 2011 o 01:50
    Fajn osvieženie mojej pamäte! Podobnú hráškovú s krupicovými haluškami som robila už veru pradávno... Ukladám si tú Tvoju!!! :-)


  • lucylee, 3. marca 2011 o 09:05
    mňam, vyzerá dobre


  • lucccka, 3. marca 2011 o 10:48
    Keď sa to varí na základnej škole, tak to potom musím zvládnuť aj ja. Super.


  • adlenka, 3. marca 2011 o 22:21
    vyzerá to super, len koľko čoho na tie halušky?Koľko krupice?


  • matavarecha, 4. marca 2011 o 10:11
    Neviem koľko krupice dám jedno vajce, štipku soli a krupicu pomaly sypem a premiešam keď je polotuhé cestíčko je to dosť. Polotuhé cestíčko je keď dáš lyžičku nabok a pomaličky hmota odpadáva. Keď budem robiť polievku odvážim.


  • adlenka, 5. marca 2011 o 12:04
    Ďakujem, ja sa už dlho chystám na halušky s bryndzou, no bojím sa, že ich pokazím, lebo neviem koľko čoho presne, každý vraví od oka, že to musím vidieť aké je to cesto...


  • maartina, 23. júna 2011 o 15:18
    mám rada túto polievku ...a dnes som ju varila podľa tvojho receptu, mňam :)


  • miskamm, 24. októbra 2011 o 22:23
    matka, tak vela kopirujem do mojej kk... ucim sa pomaly zase varit :-) dakujem za motivaciu. Miska


  • matavarecha, 25. októbra 2011 o 08:10
    @miskamm vitaj na vareche. som rada a teším sa aj na tvoje výtvory. ja sa priznám veľa tu nemám čas chodiť ale teraz v zime si ho hádam nájdem. :-)))


  • elistom, 5. januára 2012 o 13:54
    namiesto halusiek tam nemozem dat ine cestoviny do polievky-napr.rezance?


  • andie29, 30. júna 2012 o 17:26
    mňam, veľmji šmačne vyzerá :-) , už dlho som nerobila takúto hráškovú polievočku, ďakujem za pripomenutie a už aj si ju idem urobiť, mám čerstvý hrášok, tak snáď to bude chutiť i mojmu synčekovi :-) bo čerstvý surový hrášok mu nechutí :-(


  • jozka2, 3. marca 2014 o 16:19
    dala si mi typ na obednajsiu polievku,cez noc nam napadalo Tolko snehu ze sa neda autom ist vonku a tak sedim doma a nechce sa mi ani nic robit,vdaka


  • mantheniel, 8. júla 2014 o 11:23
    Mňam mňam práve sa varí polievočka dakujem za super recept, ľahké a zdravé :)


  • angelheart, 17. novembra 2014 o 20:59
    Vďaka za recept, hľadala som ho dlhšie, porovnávala som, skúšala som a tento je ten správny. Z "obyčajnej" hráškovej polievky sa stala priateľova najobľúbenejšia, tak ju varím najčastejšie :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist