Hranolky trochu inak

Hranolky trochu inak
Foto: lali87
lali87Lali87, recept pridal: 12. októbra 2012 12:44Ďalšie jeho recepty

Už aj Vám lezú na nervy neustále tie isté hranolky??? Stále iba vyprážané, možno sa niekto odhodlá ich skúsiť v trúbe... Presne tak si ich už dlho robievam aj ja, nie sú mastné, nestvrdnú, keď ich nevládzem hneď zjesť a sú chutné aj po zohriatí neskôr... Ale čo je ich tajomstvom, že sú také dobré??? Vegeta :)

Suroviny

3
porcie
5
minút
príprava
35
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Rozpálime trúbu, na plech si položíme papier na pečenie a nasypeme si toľko hranoliek, na koľko máme chuť :) Ja som robil pre troch, takže som nasypal tak cca 600 g...
Hranolky trochu inak - obrázok 1

2

Hranolky posypeme zvrchu vegetou, ja dávam 4-5 čajových lyžičiek na celú vrstvu hranoliek... Vložíme do trúby a pečieme pri 200°C do zlatista, priemerne mi to trvá 30-35 minút... V polovici pečenia plech vyberieme a hranolky poprevraciame a pretrasieme, nech sa vegeta dostane na všetky strany hranoliek...
Hranolky trochu inak - obrázok 2

3

Hotové hranolky si môžete dať k akémukoľvek jedlu ako prílohu, hneď zbadáte výrazný rozdiel v chuti... Rozhodne ich však netreba po dokončení osoliť, keďže vegeta má v sebe soli až dosť na môj vkus, ale veď ochutnáte a sami rozhodnete :) My sme ich dnes mali doma s tatárskou omáčkou, zmizli za 5 minút :) Dobrú chuť...
Hranolky trochu inak - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • siesta, 12. októbra 2012 o 13:40
    Joj, tak to mne vyprazane hranolky na nervy nikdy nesli a ani nepojdu, take nezdrave predsa inteligentny clovek neda do ust. Predsa ziaden ambiciozny clovek v 24 rokoch nechce vyzerat ako vykrmene prasiatko, ze :-)


  • horalka66, 12. októbra 2012 o 13:50
    skúsim tento receptík,lebo sa mi to zdá lepšie ako vyprážať na panvcii...dík :-)


  • malroxa, 12. októbra 2012 o 14:00
    vyzerá to dobre. celkom bez tuku. dala by som morskú soľ miesto vegety. vyskúšame. dik


  • misel20, 12. októbra 2012 o 14:39
    hmm vyzerajú fajnovučko :) i keĎ radšej lúbime vo vysmažane v ofritéze .


  • lali87, 12. októbra 2012 o 14:45
    siesta : Hranolky nijako nesúvisia s inteligenciou, určite ich jedia aj najväčšie mozgy sveta :) Proste občas na ne každý dostane chuť, ale vyprážané mi vyslovene nechutia :)


  • afataga, 12. októbra 2012 o 15:08
    nie je tej vegety malo?


  • lali87, 12. októbra 2012 o 15:25
    afataga : na to množstvo je to akurát, čím viac hranoliek pripravuješ, tým viac vegety sa samozrejme dáva, ale netreba to s ňou preháňať ;)


  • 2010, 12. októbra 2012 o 15:30
    este lepsie su ked Vegetu nahradis priamo len gurmanskym praskom co je vo Vegete :)




  • ilusa, 12. októbra 2012 o 15:50
    lali87
    a naozaj netreba aspon pokvapkat olejom?


  • wevewe, 12. októbra 2012 o 16:19
    No sorry,nechcem urazit, ale toto mi recept ani nepripomina.


  • izabella929, 12. októbra 2012 o 16:31
    hranolky nekupujem, od kedy som sa dočítala v akej hrúze ich namáčajú, aby zostali krásne biele...robím si len svoje a tie sú zdravé...ale aj tvoje sú zaujímavé...)


  • cicer, 12. októbra 2012 o 16:36
    Varecha "mrazene-hranolky". neeviduje ako ingredienciu do jedla a nenašla žiadne recepty, ktoré by surovinu s takýmto názvom obsahovali.
    » varecha.pravda.sk/recepty/suroviny/mrazene-hranolky/...


  • afataga, 12. októbra 2012 o 16:56
    tak som zostala nepochopena, no co uz :-)


  • evilauri, 12. októbra 2012 o 17:04
    Sikovny to receptik, ja som s vegetou este neskusala, tak idem na to hned, aspon bude mat navsteva co zahryzat ,soletiek a cipsou mame uz plne zuby :-)


  • marianne, 12. októbra 2012 o 18:33
    @afataga :-DDD @lali87 v rure som bezne pekavala,su dobre,sice bez vegety,ale boli aj tak dobre,stacilo potom dobre posolit....


  • vanilka111, 12. októbra 2012 o 20:39
    mne sa nápad páči,ale ak to má byť aj zdravé,tak potom zo surových zemiakov a vegeta bez glutamanu :-))


  • manola, 12. októbra 2012 o 22:53
    Sice hranolky v troube delam bez vegety,ale stejne kdyz vystydnou tak jsou hnusny.....mrazeny hranolky jsou predsmazeny


  • lusinkab, 13. októbra 2012 o 05:55
    nie je nic lepsie nad cerstvo nakrajane zemiacky a pekne oprazene na oleji :-) ja neviem ale skusala som mnoztvo mrazenych hranoliek ale ani jedne sa nevyrovnali tym poctivo urobenych doma :-) ale sto ludi sto chuti :-) @afataga ja som ta pochopila :-)))))))))))))))


  • slavka11, 13. októbra 2012 o 07:48
    ja robim hranolky v rure roiky. Supnem na plech na 220 stupnov a za chvilku chrumkame. Po upeceni trosku osolim solou premiesam a servirujem. Dalsi tuk im nie je treba ved uz sa v nom kupali ked ich predpripravovali vo vyrobe.


  • micanela, 13. októbra 2012 o 08:25
    Ja robim hranolky na crisp panvici v mikrovlnke a uplne bez oleja. Kupovany polotovar je mastny bohate.


  • kimika, 13. októbra 2012 o 12:26
    my robíme hranolky len v rúre teda môj muž, ja hranolky veľmi nemusím :)
    a k tým komentárom ku vegete, už je to otrepané, hovorí sa, ži a nechaj žiť, ak niekomu vegeta chutí, nech si ju dávajú trebárs aj na koláč, komentovať sa dá aj normálne nie len sarkazmom :)


  • garanco, 13. októbra 2012 o 17:49
    Ja robím hranolky iba s doma pripravených zemiakov, v rúre na troche masti (nie oleja, lebo na masti sú chrumkavejšie), alebo vypražené na panvici tiež na masti, a človek by ich vedel zjesť ... a tiež si myslím, že to s inteligenciou nemá nič spoločné.... Trochu vegety v jedle mám rada, ale zemiačky som s ňou ešte nerobila.


  • misel20, 4. decembra 2012 o 20:11
    akurát ich robím :)


  • miska59, 16. decembra 2012 o 17:49
    Fiha hranolky s vegetou, to znie zaujímavo! Tiež to skúsim, keď si ich všetci tak chválite. Niektorí z Vás napísali, že mrazené hranolky si nekupujú, pretože sú nezdravé, no nie všetci máme čas na prípravu domácich zemiakov. Ja som minule u kamošky jedla hranolky a hoci neboli urobené z čerstvých zemiakov chutili výborne a odvtedy ich kupujem. Sú to hranolky od McCain na obale som sa dokonca dočítala, že obsahujú až 90 % zemiakov.


  • miska59, 17. decembra 2012 o 12:09
    » www.mccain.sk/asopis/cislo1/...
    - pozrite si. :)))


  • sebo, 7. februára 2013 o 00:32
    Polotovar s vegetou? :( Nie ďakujem ... Pre skutočných gurmánov, ktorým záleží na tom, čo jedia ponúkam zaujímavý článok o pôvode hranoliek (Výrobe hranoliek venujem niektorý z nasledujúcich článkov.) Viac na: » www.i-potraviny.sk/hranolky-a-francuzsko-belgicky-spor-o-i...


  • samantha54, 7. mája 2014 o 19:56
    vyskusala som a hranolky boli na nerozpoznanie od vyprazanych,len sa jedli s lepsim pocitom,hoci mrazene su uz predsmazene....neviete,domace zo zemiakov by sa dali takto spravit?


  • lali87, 26. mája 2014 o 15:29
    @samantha54 Samozrejme, dajú sa, už som to tak tiež robil, ale trochu som ich pre istotu pokvapkal olejom :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.

Rezance s ringlotami
Čím vás len prekvapiť? Čím vás len zasýtiť? Malo by to byť čosi iné, čosi zvláštne. Pripravím vám modranské slíže s ringlotami.

Varecha 35/2014: Zavárame
Časopis Varecha vo štvrtok 28. augusta v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2014: Zavárame Zavárame
Časopis Varecha vo štvrtok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist