Hranolky trochu inak

lali87Lali87, 29 ročný muž, Bratislava, 12. októbra 2012 12:44
Ďalšie jeho recepty »

Hranolky trochu inakFoto: lali87

Už aj Vám lezú na nervy neustále tie isté hranolky??? Stále iba vyprážané, možno sa niekto odhodlá ich skúsiť v trúbe... Presne tak si ich už dlho robievam aj ja, nie sú mastné, nestvrdnú, keď ich nevládzem hneď zjesť a sú chutné aj po zohriatí neskôr... Ale čo je ich tajomstvom, že sú také dobré??? Vegeta :)

3
porcie
5 min
príprava
35 min
na 200 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Rozpálime trúbu, na plech si položíme papier na pečenie a nasypeme si toľko hranoliek, na koľko máme chuť :) Ja som robil pre troch, takže som nasypal tak cca 600 g...

    Hranolky trochu inak - obrázok 1
  2. 2

    Hranolky posypeme zvrchu vegetou, ja dávam 4-5 čajových lyžičiek na celú vrstvu hranoliek... Vložíme do trúby a pečieme pri 200°C do zlatista, priemerne mi to trvá 30-35 minút... V polovici pečenia plech vyberieme a hranolky poprevraciame a pretrasieme, nech sa vegeta dostane na všetky strany hranoliek...

    Hranolky trochu inak - obrázok 2
  3. 3

    Hotové hranolky si môžete dať k akémukoľvek jedlu ako prílohu, hneď zbadáte výrazný rozdiel v chuti... Rozhodne ich však netreba po dokončení osoliť, keďže vegeta má v sebe soli až dosť na môj vkus, ale veď ochutnáte a sami rozhodnete :) My sme ich dnes mali doma s tatárskou omáčkou, zmizli za 5 minút :) Dobrú chuť...

    Hranolky trochu inak - obrázok 3
ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist