Hranolky trochu inak

Hranolky trochu inak
Foto: lali87
lali87Lali87, recept pridal: 12. októbra 2012 12:44Ďalšie jeho recepty

Už aj Vám lezú na nervy neustále tie isté hranolky??? Stále iba vyprážané, možno sa niekto odhodlá ich skúsiť v trúbe... Presne tak si ich už dlho robievam aj ja, nie sú mastné, nestvrdnú, keď ich nevládzem hneď zjesť a sú chutné aj po zohriatí neskôr... Ale čo je ich tajomstvom, že sú také dobré??? Vegeta :)

Suroviny

3
porcie
5
minút
príprava
35
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Rozpálime trúbu, na plech si položíme papier na pečenie a nasypeme si toľko hranoliek, na koľko máme chuť :) Ja som robil pre troch, takže som nasypal tak cca 600 g...
Hranolky trochu inak - obrázok 1

2

Hranolky posypeme zvrchu vegetou, ja dávam 4-5 čajových lyžičiek na celú vrstvu hranoliek... Vložíme do trúby a pečieme pri 200°C do zlatista, priemerne mi to trvá 30-35 minút... V polovici pečenia plech vyberieme a hranolky poprevraciame a pretrasieme, nech sa vegeta dostane na všetky strany hranoliek...
Hranolky trochu inak - obrázok 2

3

Hotové hranolky si môžete dať k akémukoľvek jedlu ako prílohu, hneď zbadáte výrazný rozdiel v chuti... Rozhodne ich však netreba po dokončení osoliť, keďže vegeta má v sebe soli až dosť na môj vkus, ale veď ochutnáte a sami rozhodnete :) My sme ich dnes mali doma s tatárskou omáčkou, zmizli za 5 minút :) Dobrú chuť...
Hranolky trochu inak - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • siesta, 12. októbra 2012 o 13:40
    Joj, tak to mne vyprazane hranolky na nervy nikdy nesli a ani nepojdu, take nezdrave predsa inteligentny clovek neda do ust. Predsa ziaden ambiciozny clovek v 24 rokoch nechce vyzerat ako vykrmene prasiatko, ze :-)


  • horalka66, 12. októbra 2012 o 13:50
    skúsim tento receptík,lebo sa mi to zdá lepšie ako vyprážať na panvcii...dík :-)


  • malroxa, 12. októbra 2012 o 14:00
    vyzerá to dobre. celkom bez tuku. dala by som morskú soľ miesto vegety. vyskúšame. dik


  • misel20, 12. októbra 2012 o 14:39
    hmm vyzerajú fajnovučko :) i keĎ radšej lúbime vo vysmažane v ofritéze .


  • lali87, 12. októbra 2012 o 14:45
    siesta : Hranolky nijako nesúvisia s inteligenciou, určite ich jedia aj najväčšie mozgy sveta :) Proste občas na ne každý dostane chuť, ale vyprážané mi vyslovene nechutia :)


  • afataga, 12. októbra 2012 o 15:08
    nie je tej vegety malo?


  • lali87, 12. októbra 2012 o 15:25
    afataga : na to množstvo je to akurát, čím viac hranoliek pripravuješ, tým viac vegety sa samozrejme dáva, ale netreba to s ňou preháňať ;)


  • 2010, 12. októbra 2012 o 15:30
    este lepsie su ked Vegetu nahradis priamo len gurmanskym praskom co je vo Vegete :)




  • ilusa, 12. októbra 2012 o 15:50
    lali87
    a naozaj netreba aspon pokvapkat olejom?


  • wevewe, 12. októbra 2012 o 16:19
    No sorry,nechcem urazit, ale toto mi recept ani nepripomina.


  • izabella929, 12. októbra 2012 o 16:31
    hranolky nekupujem, od kedy som sa dočítala v akej hrúze ich namáčajú, aby zostali krásne biele...robím si len svoje a tie sú zdravé...ale aj tvoje sú zaujímavé...)


  • cicer, 12. októbra 2012 o 16:36
    Varecha "mrazene-hranolky". neeviduje ako ingredienciu do jedla a nenašla žiadne recepty, ktoré by surovinu s takýmto názvom obsahovali.
    » varecha.pravda.sk/recepty/suroviny/mrazene-hranolky/...


  • afataga, 12. októbra 2012 o 16:56
    tak som zostala nepochopena, no co uz :-)


  • evilauri, 12. októbra 2012 o 17:04
    Sikovny to receptik, ja som s vegetou este neskusala, tak idem na to hned, aspon bude mat navsteva co zahryzat ,soletiek a cipsou mame uz plne zuby :-)


  • marianne, 12. októbra 2012 o 18:33
    @afataga :-DDD @lali87 v rure som bezne pekavala,su dobre,sice bez vegety,ale boli aj tak dobre,stacilo potom dobre posolit....


  • vanilka111, 12. októbra 2012 o 20:39
    mne sa nápad páči,ale ak to má byť aj zdravé,tak potom zo surových zemiakov a vegeta bez glutamanu :-))


  • manola, 12. októbra 2012 o 22:53
    Sice hranolky v troube delam bez vegety,ale stejne kdyz vystydnou tak jsou hnusny.....mrazeny hranolky jsou predsmazeny


  • lusinkab, 13. októbra 2012 o 05:55
    nie je nic lepsie nad cerstvo nakrajane zemiacky a pekne oprazene na oleji :-) ja neviem ale skusala som mnoztvo mrazenych hranoliek ale ani jedne sa nevyrovnali tym poctivo urobenych doma :-) ale sto ludi sto chuti :-) @afataga ja som ta pochopila :-)))))))))))))))


  • slavka11, 13. októbra 2012 o 07:48
    ja robim hranolky v rure roiky. Supnem na plech na 220 stupnov a za chvilku chrumkame. Po upeceni trosku osolim solou premiesam a servirujem. Dalsi tuk im nie je treba ved uz sa v nom kupali ked ich predpripravovali vo vyrobe.


  • micanela, 13. októbra 2012 o 08:25
    Ja robim hranolky na crisp panvici v mikrovlnke a uplne bez oleja. Kupovany polotovar je mastny bohate.


  • kimika, 13. októbra 2012 o 12:26
    my robíme hranolky len v rúre teda môj muž, ja hranolky veľmi nemusím :)
    a k tým komentárom ku vegete, už je to otrepané, hovorí sa, ži a nechaj žiť, ak niekomu vegeta chutí, nech si ju dávajú trebárs aj na koláč, komentovať sa dá aj normálne nie len sarkazmom :)


  • garanco, 13. októbra 2012 o 17:49
    Ja robím hranolky iba s doma pripravených zemiakov, v rúre na troche masti (nie oleja, lebo na masti sú chrumkavejšie), alebo vypražené na panvici tiež na masti, a človek by ich vedel zjesť ... a tiež si myslím, že to s inteligenciou nemá nič spoločné.... Trochu vegety v jedle mám rada, ale zemiačky som s ňou ešte nerobila.


  • misel20, 4. decembra 2012 o 20:11
    akurát ich robím :)


  • miska59, 16. decembra 2012 o 17:49
    Fiha hranolky s vegetou, to znie zaujímavo! Tiež to skúsim, keď si ich všetci tak chválite. Niektorí z Vás napísali, že mrazené hranolky si nekupujú, pretože sú nezdravé, no nie všetci máme čas na prípravu domácich zemiakov. Ja som minule u kamošky jedla hranolky a hoci neboli urobené z čerstvých zemiakov chutili výborne a odvtedy ich kupujem. Sú to hranolky od McCain na obale som sa dokonca dočítala, že obsahujú až 90 % zemiakov.


  • miska59, 17. decembra 2012 o 12:09
    » www.mccain.sk/asopis/cislo1/...
    - pozrite si. :)))


  • sebo, 7. februára 2013 o 00:32
    Polotovar s vegetou? :( Nie ďakujem ... Pre skutočných gurmánov, ktorým záleží na tom, čo jedia ponúkam zaujímavý článok o pôvode hranoliek (Výrobe hranoliek venujem niektorý z nasledujúcich článkov.) Viac na: » www.i-potraviny.sk/hranolky-a-francuzsko-belgicky-spor-o-i...


  • samantha54, 7. mája 2014 o 19:56
    vyskusala som a hranolky boli na nerozpoznanie od vyprazanych,len sa jedli s lepsim pocitom,hoci mrazene su uz predsmazene....neviete,domace zo zemiakov by sa dali takto spravit?


  • lali87, 26. mája 2014 o 15:29
    @samantha54 Samozrejme, dajú sa, už som to tak tiež robil, ale trochu som ich pre istotu pokvapkal olejom :)


  • rulik, 4. apríla 2015 o 10:54
    @2010 nedá Ti to a rýpneš aj cez sviatky...


  • 2010, 4. apríla 2015 o 15:31
    @rulik ,
    co kde ? ked ma spominas. Ja nevarim, nepeciem, neupratujem nesviatkujem - robim.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist