Hrachová kaša s vajíčkom a slaninkou
Autor receptu: lenkac
Doma robievam prívarky z rôznych surovín (šošovica, fazuľa, špenát, zemiaky..) a toto je recept na jeden z nich :)
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Hrach deň vpred namočíme do vody.
- Hrach varíme spolu s korením a bobkovým listom, kým nie je tak polomäkký. Potom pridáme zemiaky a dovaríme hrach a zemiaky do mäkka.
Osolíme a pomaličky pridávame ocot a citrónovú šťavu. Všetko podľa potreby a chuti.
- Keď je hrach so zemiakmi uvarený, odstavíme hrniec a necháme chvíľku odstáť. Vyberieme korenie, bobkový list a zmes rozmixujeme na kašičku.
- Pridáme smotanu a dáme ešte na chvíľku prevariť na sporák.
- Na záver pridáme majoránku a v prípade potreby ešte dochutíme soľou, korením, alebo octom.
- Ako prílohu som zvolila volské oko, upraženú slaninku a chlebík.
- Dobrú chuť :)