Foto: alena45
Na Nový rok máme jesť šošovicu, aby sme boli bohatí. No dnes, v čase krízy bude potrebnejšie asi väčšie zrno. Recept uverejňujem so súhlasom Zobraziť celý popisNa Nový rok máme jesť šošovicu, aby sme boli bohatí. No dnes, v čase krízy bude potrebnejšie asi väčšie zrno. Recept uverejňujem so súhlasom autora z iného webu. Robila som túto kašu minulý rok a teraz si idem namočiť hrachor na zajtrajší veľký deň.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň vopred si namočíme hrachor. Na druhý deň ho dáme variť do mierne osolenej vody. Keď je polomäkký, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme domäkka. Môžeme variť aj zvlášť.
-
2
Vodu zlejeme, nie úplne, odoberieme hrachor na ozdobu, pridáme trochu masla a zmixujeme ponorným mixérom.
-
3
Dochutíme soľou, upravíme na tanierik a ozdobíme opečenou klobáskou, celými uvarenými hrachormi a opečenou cibuľkou.
to nie je bôb?
hrachor som ešte nejedla..bôb sme pestovali..
@helca103 , som rada, že Ťa tento starodávny recept zaujal, a tak veľmi pekne ďakujem obidvom za príspevky.
Ten tvoj? je taký nízky jemný s bielymi kvietkami?
Mimochodom nevypadol ti cesnak v recepte, alebo nedávaš? Chýba mi tam aj majoránka....
www.novinky.cz/zena/zdravi/320093-rostliny-ktere-zabij...