Hrachorová kaša
Autor receptu: alena45
Na Nový rok máme jesť šošovicu, aby sme boli bohatí. No dnes, v čase krízy bude
potrebnejšie asi väčšie zrno. Recept uverejňujem so súhlasom autora z iného webu.
Robila som túto kašu minulý rok a teraz si idem namočiť hrachor na zajtrajší veľký deň.
3 porcie |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Deň vopred si namočíme hrachor. Na druhý deň ho dáme variť do mierne osolenej vody. Keď je polomäkký, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme domäkka. Môžeme variť aj zvlášť.
- Vodu zlejeme, nie úplne, odoberieme hrachor na ozdobu, pridáme trochu masla a zmixujeme ponorným mixérom.
- Dochutíme soľou, upravíme na tanierik a ozdobíme opečenou klobáskou, celými uvarenými hrachormi a opečenou cibuľkou.