Hovädzie na červenom víne

peter64 - fotkapeter64, 3. júna 2011

aj tento je od mojej neb. mamky

Suroviny

1000 g chudé bez kosti
1/2 l kvalitné
2 ks
1 ks
2 strúčiky
1 ks
1/2 čl
1 čl




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame prične cez vlákna na menšie úhľadne kúsky a vložime do hrnca.Pridáme ďumbier,bobkový list,rascu a víno.Nádobu uložime na spodok chladničky a prikryte nacháme marinovať asi 12 hidin,najlepšie od večera do rána.

  2. 2

    Očistené mrkvy pokrájame na tenké rezančeky alebo kolieska.Cibuľu pokrájame na drobno,cesnak prelisujeme.Na 4pl.rozpaleneho oleja prudko opekáme mrkvu,pridáme cibuľu s cesnakom,2-3 razy vareškou premiešame a pridáme cely obsach hrnca z chladničky.Panvicu prikryjeme a všetko dusíme pri miernej teplote asi 2 hodiny,kým mäso nezmäkne.Tesne pred dokončením osolíme podľa chuti.Jedlo podávame s grahamovým alebo sojovým rožkom.

Diskusia k receptu

helca103
ja dávam čerstvý zázvor ktorý postrúham na jemno. Podávam s knedľou ale výborné papaníčko je aj s cestovinou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia