Hovädzie na červenom víne

Autor receptu: peter64

aj tento je od mojej neb. mamky

Suroviny

Postup

  1. Mäso pokrájame prične cez vlákna na menšie úhľadne kúsky a vložime do hrnca.Pridáme ďumbier,bobkový list,rascu a víno.Nádobu uložime na spodok chladničky a prikryte nacháme marinovať asi 12 hidin,najlepšie od večera do rána.
  2. Očistené mrkvy pokrájame na tenké rezančeky alebo kolieska.Cibuľu pokrájame na drobno,cesnak prelisujeme.Na 4pl.rozpaleneho oleja prudko opekáme mrkvu,pridáme cibuľu s cesnakom,2-3 razy vareškou premiešame a pridáme cely obsach hrnca z chladničky.Panvicu prikryjeme a všetko dusíme pri miernej teplote asi 2 hodiny,kým mäso nezmäkne.Tesne pred dokončením osolíme podľa chuti.Jedlo podávame s grahamovým alebo sojovým rožkom.