Hovädzí jazyk ako sviečková

Miloš Miklánek
šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove, 3. mája 2010 14:49
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Hovädzí jazyk ako sviečkováFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 min
príprava
180 min
tepelná úprava


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Do hrnca dáme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, slaninku a nastrúhanú zeleninu a chvíľku popražíme. Zalejeme vodou, pridáme jazyk, koreniny, soľ a varíme zhruba 2,5 hodiny. Jazyk vyberieme, do šťavy pridáme smotanu, maslo a rozmixujeme, precedíme a dochutíme soľou, citrónom a horčicou.

  2. 2

    Placky spravíme z nastrúhaných zemiakov, pridáme cesnak, majorán, drvenú rascu, soľ, vajce a múku. Vyprážame malé placky.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Uvarený jazyk necháme len mierne vychladnúť a ošúpeme ho. Ak by vychladol úplne, bude sa len ťažko šúpať.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist