Hovädzí jazyk ako sviečková

Hovädzí jazyk ako sviečková
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Miloš Miklánek, šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove


Suroviny

4
porcie
60
minút
príprava
180
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do hrnca dáme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, slaninku a nastrúhanú zeleninu a chvíľku popražíme. Zalejeme vodou, pridáme jazyk, koreniny, soľ a varíme zhruba 2,5 hodiny. Jazyk vyberieme, do šťavy pridáme smotanu, maslo a rozmixujeme, precedíme a dochutíme soľou, citrónom a horčicou.

2

Placky spravíme z nastrúhaných zemiakov, pridáme cesnak, majorán, drvenú rascu, soľ, vajce a múku. Vyprážame malé placky.

3

NÁŠ TIP: Uvarený jazyk necháme len mierne vychladnúť a ošúpeme ho. Ak by vychladol úplne, bude sa len ťažko šúpať.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bambulka51, 4. mája 2010 o 08:07
    My máme radi a kupujeme aj údený jazyk.Dobrá pochutina!!!!!!!!!!!!!


  • bambulka51, 4. mája 2010 o 08:07
    ukladám!


  • haston, 4. mája 2010 o 11:36
    ja to poznám, ale ako prílohu sme mávali žemľovú knedľu.


  • bozulka, 4. mája 2010 o 21:25
    Čerstvý hov.jazyk som ešte nerobila lebo som našla vždy iba údený.Môže to byť dobré.Beriem do KK.


  • oblizprst, 5. mája 2010 o 15:56
    Ja to radšej robím z bravčového, je menej tukový a je jemnejší. Inak sa vždy po tomto jedle u nás zapráši.


  • tatranka, 24. mája 2011 o 16:23
    Ohromný recept a krásne naporcovaný na tanieri.To je veľké úmenie.


  • heureka, 5. augusta 2011 o 12:44
    Vyzerá lákavo!!!


  • 45678, 17. decembra 2011 o 22:31
    @p án Miklánek, dostala som radu, že jazyk pred varením možno jemne-pozdlžne narezať, po vybratí z hrnca ponoriť do horúcej vody, vraj sa ľahšie šúpe!? Neskúšala som to, ale možno mi to vyvrátite a vyvarujem sa omylu :-))) Váš recept vyzerá lákavo, máte ho pravidelne v jedálničku Hotela?...alebo je to špecialita šéfkuchára na vybrané príležitosti? :-))


  • paveva, 4. apríla 2012 o 21:29
    Ja som vždy jazyk prekladala v mrazáku, ale ked som objavila tento recept, tak som to vyskúšala. 45678- uvarený horúci jazyk som dobre a rýchlo ošúpala, išlo to bez problémov. a prílohu som nerobila ako je v recepte, ale cestovinu. nikto nenamietal.


  • parles, 3. októbra 2012 o 00:22
    Vážení, nezlobte se, nechci moc poučovat, ale jazyk se přece nejlépe oloupe tak, že se po uvaření ponoří na chvíli do co nejstudenější vody. Ta tuhá vrchní kůže se tím teplotním šokem uvolní a jde snadno sloupnout. Když už nikdo, tak alespoň autor šéfkuchař by to měl vědět. Sorry!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist