Hovädzí jazyk ako sviečková

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca dáme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, slaninku a nastrúhanú zeleninu a chvíľku popražíme. Zalejeme vodou, pridáme jazyk, koreniny, soľ a varíme zhruba 2,5 hodiny. Jazyk vyberieme, do šťavy pridáme smotanu, maslo a rozmixujeme, precedíme a dochutíme soľou, citrónom a horčicou.
  2. Placky spravíme z nastrúhaných zemiakov, pridáme cesnak, majorán, drvenú rascu, soľ, vajce a múku. Vyprážame malé placky.
  3. NÁŠ TIP: Uvarený jazyk necháme len mierne vychladnúť a ošúpeme ho. Ak by vychladol úplne, bude sa len ťažko šúpať.