Hovädzí guláš

Autor receptu: 3ajuska3

Skvelý guláš vhodný na akúkoľek príležitosť...Dúfam, že tento recept výskúšate a že vám bude chutiť. Želám všetkým dobrú chuť....

6-8
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji do sklovita. Pridáme nasekaný cesnak a na väčšie kocky nakrájané mäso. Zalejeme vodou 0,5 litra. V miske si rozmiešame s trochou vody mletú papriku a pridáme do hrnca. Všetky pripravené koreniny vložíme do malého sitka aby sa nám na konci lepšie vyberali a tiež vložíme do hrnca. Dochutíme oreganom, majoránkou,vegetou a soľou.
  2. Ďalej pridáme papriky a rajčinu rozrezané na poli, horčicu a za pol malej lyžičky lekváru. Zalejeme 1 litrom vody. Kto má rád pikatný guláš môže pridať chilli papričku. Varíme približne hodinku a pol, kým nám mäsko nezmäkne. Keď je mäso mäkké, pridáme zemiaky pokrájané na kocky a povaríme približne 30 minút pokým nezmäknú.
  3. Nakoniec keď máme všetko dovarené a dochutené podľa potreby zmiešame si múku s trochou vody a precedíme cez sitko do gulášu aby nám trochu zhustol. Povaríme dve minúty a guláš máme hotový.