Hovädzí guláš
Hovädzí guláš s tmavým pivom (Guinness Stew)
Autor receptu: saymona
Jednoduchý a výborný guláš.
Vyskúšajte :)
10 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Na kocky pokrájané mäso opečiem na oleji alebo masti pekne sprudka, aby sa mäso krásne zatiahlo a zhnedlo. A pekne postupne, nie všetko naraz, to je dôležité.
- Keď sú všetky kúsky pekne opečené, vyberiem ich a do hrnca pridám nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Opečiem.
- Pridám pretlak a trocha ho orestujem. Zalejem pivom Guinness a pridám opečené mäso. Pridám soľ, korenie, bobkový list, tymian hovädzí vývar.
- Všetko spolu varím na miernom ohni za občasného premiešania do zmäknutia mäsa ( tak 1,5 - 2 hodiny). Dochutím.