Hovädzí guláš

Hovädzí guláš s tmavým pivom (Guinness Stew)

Autor receptu: saymona

Jednoduchý a výborný guláš. Vyskúšajte :)

10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na kocky pokrájané mäso opečiem na oleji alebo masti pekne sprudka, aby sa mäso krásne zatiahlo a zhnedlo. A pekne postupne, nie všetko naraz, to je dôležité.
  2. Keď sú všetky kúsky pekne opečené, vyberiem ich a do hrnca pridám nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Opečiem.
  3. Pridám pretlak a trocha ho orestujem. Zalejem pivom Guinness a pridám opečené mäso. Pridám soľ, korenie, bobkový list, tymian hovädzí vývar.
  4. Všetko spolu varím na miernom ohni za občasného premiešania do zmäknutia mäsa ( tak 1,5 - 2 hodiny). Dochutím.